Pecznyik Béla

2023.01.18. 14:30

Páhi a siker kapujában: fiatal gazda győzhet az országos versenyen

A Páhiban gazdálkodó Pecznyik Béla „Az év fiatal gazdálkodója” kategória győzteseként versenyben van „Az év agrárembere”kitüntető díjért folyó vetélkedésben. A közönségdíjat internetes szavazás alapján ítélik majd oda. Tizenegy kategória győztesére lehet voksolni, Pecznyik Béla is köztük van. 

Barta Zsolt

Pecznyik Béla 2017-óta a Páhi Gazdakört is vezeti

Fotó: Barta Zsolt

„Az év agráremberének kiválasztását célzó szakmai szavazáson 11 kategóriában jutottak be jó nevű szakemberek a döntőbe.  „Az év fiatal gazdája” kategóriájában Pecznyik Béla jeleskedik. Az Agrotrend csoport nevéhez fűződik a kitüntető díj odaítélést célzó projekt.

Pecznyik Béla 1986-ban született Kiskunhalason. Házas, két kislány édesapja. A gödöllői Szent István Egyetemen. Környezetgazdálkodási agrármérnök diplomát szerzett, ökológiai gazdálkodás szakirányon. A család több generáció óta foglalkozik mezőgazdasággal. 

Mintegy 10 hektár területen végez a biokertészkedést. Sárgarépa, petrezselyem, kápia paprika, zeller, burgonya, sütőtök, cékla, vöröshagyma, fűszerpaprika kerül ki a bigazdaságból, amiben Percznyik szorgos munkával valósítja meg elképzeléseit. Bio-borszőlőt is termeszt.

Pecznyik Béla 2017-óta a Páhi Gazdakört is vezeti. Az akkori 19 fős tagságot napjainkra sikerült több mint 50 fősre bővíteni.

Szavazni ITT lehet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!