Hiánypótló

2022.12.13. 19:15

Először báloztak Dunavecse és környéke gazdálkodói

Első alkalommal tartottak bált a Dunavecse és környéke gazdálkodói számára, amit Borbély István, a Helyi Gazdakör Egyesület elnöke kezdeményezett hagyományteremtő szándékkal. A hiánypótló rendezvény célja, hogy minden évben a gazdatársak össze tudjanak gyűlni, ki tudjanak kapcsolódni. 

Gulyás Sándor

A béke és a szeretet kovászát Bese Gergő atya áldotta meg

Forrás: Beküldött fotó

– Kilenc hónapja áll a „bál” szomszédunkban, Ukrajnában harckocsik szántják a földeket, rakétákat, aknát vetnek, halált aratnak. Nincs a világon olyan gazda, aki ilyen munkát akarna látni a földjén, akinek nem szakadna meg a szíve a tönkretett gazdasága, a meg nem termő növényeinek tudatában. 

Itt Magyarországon úgy tartjuk, hogy népünk földjét az Isten adta, hazánknak gondozzuk és eltartjuk belőle családjainkat. Kívánjuk minden gazdának a világ bármelyik pontján, különösen szomszédainknak, hogy békében és eredményesen művelhessék földjeiket 

– hangsúlyozta köszöntőjében Borbély István, a Helyi Gazdakör Egyesület elnöke.

A köszöntő után a program résztvevői megemlékeztek elhunyt gazdatársaikról, majd megáldották a béke és a szeretet kovászát.

– Kilenc hónap múlva fogják őrölni a Magyarok Kenyere jótékonysági program búzáját. Mi most kezdjük érlelni a béke és a szeretet kovászát, azért, hogy ez kelessze meg kenyerünket. Hisszük, hogy mire kisül a közös kenyerünk, békéssé válik körülöttünk a világ – emelte ki beszédében a dunavecsei gazdakör elnöke. 

A kovászt Bese Gergő plébános áldotta meg, a ceremónián közreműködött Gáspár Ferenc, a Nemzeti Agrárkamara Bács-Kiskun megyei elnöke és Borbély István, a helyi gazdakör elnöke. A gazdabált  Vass Huba Zoltán kerületi esperes nyitotta meg. A hangulatról Galambos Lajos és zenekara gondoskodott. 

– Gratulálok Borbély István gazdálkodónak, gazdaköri elnöknek a színvonalas gazdabálhoz. Úgy vélem a térségben kiemelkedően működő gazdakörről beszélhetünk, ami az elmúlt években dinamikusan fejlődik. A Dunavecsei Gazdakör Egyesület immáron 30 éve töretlenül működik és a résztvevők létszámából is jól mutatkozik, hogy egy jól összekovácsolt gazdaközösség alakult ki a térségi gazdákkal kiegészülve. Úgy vélem, hogy a most hagyományteremtő céllal megrendezett gazdabál a jövőben még inkább összehozza a gazdákat – fogalmazott Gáspár Ferenc, a Nemzeti Agrárkamara Bács-Kiskun megyei elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!