pályázat

2021.12.15. 13:27

Száznyolcvan ember jutott álláshoz a tiszakécskei programban

Több mint 180 ember jutott álláshoz a Helyi foglalkoztatási együttműködés megvalósítása a Tiszakécskei és a Kecskeméti Járásban című, 331 millió forintos Területi és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázat keretében a projekt által érintette területen - derült ki a szerdai projektzáró rendezvényen, ami TIszakécskén, a művelődési házban rendeztek meg.

Horváth Péter

Dr. Mák Kornél

Fotó: Horváth Péter

A program célja volt a foglalkoztatási szint növelése, a munkanélküliség csökkentése, a helyiek munkával való ellátása és a térség gazdasági fejlődésének elősegítése.

A pályázat keretében rendezvényeket, foglalkoztatási fórumokat szerveztek a partnerek a térség munkáltatóival és felmérték azok munkaerő-igényét is. Az álláskeresők szükségleteit Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal járási foglalkoztatási osztályai és a Máltai Szeretetszolgálat gyűjtötték össze. A paktumszervezet mentorálási programot is biztosított a munkavállalóknak. A három év alatt összesen 250 millió forint bérköltség támogatást kaptak a munkáltatók és bérkiegészítést a munkavállalók több nemzetgazdasági ágazatban. 

A munkaerőpiaci programban 253 fő vett részt, közülük 181 munkavállaló tudott elhelyezkedni és az álláshoz jutók közül a támogatás után hat hónappal 130 fő maradt a munkahelyén, ami többszöröse a tervezett számnak - egyébként az összes indikátorszám felülmúlta a terveket. 

A résztvevőket Tóth János, Tiszakécske polgármestere, dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke és Sipos Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara titkára köszöntötte, mindannyian a program sikerét hangsúlyozva. A zárás egyben Foglalkoztatási fórum is, volt, ahol a partnerek beszéltek tapasztalataikról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!