top

2021.01.07. 11:19

Megnyitotta kapuját a szalki minibölcsőde

Hétfőn nyitotta meg kapuját a helyi Bóbita óvoda új telephelye, a hét gyermek befogadását biztosító minibölcsőde Szalkszentmártonban. Az intézménybe jelenleg két kicsi jár, további két gyermek esetében pedig még ebben a hónapban megkezdődik a beszoktatás. Nyárra valószínűleg már teljes létszámmal üzemelhet majd az intézmény.

Gulyás Sándor

Jelenleg két kisgyermek jár az új minibölcsődébe

Fotó: Gulyás Sándor

A szalkszentmártoni önkormányzat 65,5 millió forint támogatást nyert tavaly a minibölcsőde kialakítására a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán. A kivitelezési munkák májusban indultak el. A korábban szolgálati lakásként funkcionáló épületben csoportszobát, melegítőkonyhát, gyermekfürdőt, öltöző- és átadóhelyiséget, dolgozói öltözőt, mozgáskorlátozott-mosdót alakítottak ki a szakemberek.

Jelenleg két kisgyermek jár az új minibölcsődébe
Fotó: Gulyás Sándor

– A kivitelezés során elkészült az épület falainak szigetelése, kiépült az új fűtésrendszer, korszerű nyílászárók kerültek beépítésre, és kiépült az autóparkoló is. A műszaki átadás augusztus elején megtörtént, az engedélyeztetési eljárás elhúzódása miatt a létesítmény az új év első hetében nyithatta meg kapuját a kicsik előtt – mondta el a baon.hu érdeklődésére Káposztás Tibor polgármester.

Az épület átalakításával párhuzamosan készült el az udvarra a fedett terasz, valamint helyükre kerültek a téli és nyári időtöltésre alkalmas játékok is.

– A minibölcsődét önkormányzatunk működteti. Két új munkahely létesült az intézményben, ahol hét kisgyermek ellátása biztosított – emelte ki a község polgármestere.

Az új intézményt Káposztás Tibor polgármester is meglátogatta
Fotó: Gulyás Sándor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!