Beruházás

2020.12.05. 20:30

Megszépül a bajai Sugovica szabadstrand

A bajaiak és a környékbeliek kedvenc nyári helye, a Sugovica szabadstrand harmincmillió forint kormányzati támogatásból fejleszthető a jövőben, erről Zsigó Róbert számolt be közösségi oldalán.

Márton Anna

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2017-ben indította el a Kisfaludy Strandfejlesztési Konstrukciót, melynek célja, hogy 2030-ig valamennyi hazai strand megújuljon. Az elmúlt években három ütemben fejlesztették a hazai strandokat, megszépültek a strandok a Balaton-parton, a Tisza- és a Velencei-tónál. A negyedik ütemben, idén szeptemberben az önkormányzatok és azok intézményei pályázhattak. A teljes keretösszeg hárommilliárd forint volt, pályázatonként minimum ötmillió forintot lehetett igényelni, a maximálisan elérhető összeg harmincmillió forint lehetett.

A bajai önkormányzat pályázata a maximális, harmincmillió forintos kormányzati támogatásban részesül.

A pályázat keretében lehetőség van a vizesblokkok felújítására, létesítésére családi szempontok alapján, kiemelten kezelve a kisgyermekkel használható vizesblokkok kialakítását. A strand területén baba-mama szobát alakíthatnak ki,

növelhetik a zöldterületi felületeket és fejleszthetik a közlekedési infrastruktúrát.

Az utcabútorok és a kültéri elemek is megszépülhetnek, valamint öltözőkabinokat, beltéri öltözőket is létesíthetnek vagy újíthatnak fel családbarát szempontok alapján.

A pályázati támogatásból tájékoztató információs pontokat hozhatnak létre, kihelyezhetnek iránymutató táblákat, vízszintmérőt, vízminőség- és hőfokjelzőt. A Sugovica szabadstrandon az elnyert összegből a kor követelményeinek megfelelően térítésmentes wifihálózat kialakítására is lehetőség van. Árnyékolók, napvitorlák beszerzését, valamint a bejárat és a pénztár egységes arculatának kialakítását is a harmincmillió forintból oldhatják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!