beruházás

2020.12.30. 19:54

Az elmúlt ötven év legnagyobb felújítása zajlott idén Majsán

Az elmúlt fél évszázad legnagyobb méretű felújítása zajlott idén a Vonzó városközpont kialakítása Kiskunmajsán elnevezésű terv megvalósításával.

Tapodi Kálmán

A megújult kiskunmajsai főtéren már nem a munkagépeké a főszerep

Fotó: Tapodi Kálmán

A főtér mellett a városközpontból a piac felé vezető korzó és a piac­tér megújítása is része volt a programnak. A megvalósításra eredetileg 450 millió forintot szántak, amit a település önkormányzatának további 178 millió forinttal kellett kiegészíteni. Egy decemberi kormánydöntés szerint a magyar állam 67,4 millió forintot átvállalt a többletköltségekből.

Az építkezésekhez szükséges jelentős forráskiegészítést az időközbeni jelentős építőanyagár-emelkedés indokolta, illetve azok a szükséges feladatok, amik kimaradtak az eredeti felújítási tervekből. Ilyenek voltak például a főtéri szobrok műemlékvédelmi beavatkozásai, víz- és szennyvízvezeték kiépítése a templomtól, díszvilágítások, új járda és új aszfaltcsík a templom melletti út­szakaszon.

A főtéri buszállomás mellett új kocsiállásokat alakítottak ki esőbeálló pavilonokkal, az eddigi két buszöbölben pedig kicserélték a burkolatot. A korzón a villanyvezetékeket földkábelre cserélték, és új, egységes lámpasort helyeztek el. A munkálatok során a piac főbejáratánál a mintegy 200 négyzetméteres eladóteret lefedték, a régi bódésort elbontották és tizenegy új üzlethelyiséget építettek fel.

– Nagyon bízom benne, hogy az elkövetkező idő is az építkezésről és azoknak a terveknek a megvalósításáról fog szólni, amelyek Majsa jövőjét építeni fogják – nyilatkozta Patkós Zsolt, Kiskunmajsa polgármestere.

A megújult kiskunmajsai főtéren már nem a munkagépeké a főszerep
Fotó: Tapodi Kálmán

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!