Beruházás

2020.11.15. 18:46

Megújult a vecsei polgármesteri hivatal

Befejeződött a dunavecsei polgármesteri hivatal teljes körű energetikai korszerűsítése. Az épület ünnepélyes átadására szerdán került volna sor, de a járványügyi veszélyhelyzetre hivatkozva a felújított épületet egy bejárással egybekötve vette birtokba Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője és Vörös Sándor, a város polgármestere.

Gulyás Sándor

Font Sándor országgyűlési képviselő és Vörös Sándor polgármester

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

A dunavecsei polgármesteri hivatal külső és belső rekonstrukciója két ütemben készült el. A hátsó szárnnyal májusra végeztek a szakemberek, a beruházás második ütemében valósult meg az utca felőli főépület energetikai felújítása. A munkálatok több mint kétszáz­millió forintba kerültek.

– Ünnepi alkalomra érkeztem. A járványügyi helyzet átírta ugyan az előzetes programot, de egy bejárás keretében mégis igyekszünk „átadni” használatba a vecsei polgármesteri hivatal megújult épületét – fogalmazott Font Sándor országgyűlési képviselő.

– Az óvoda, az iskola illetve az egészségügyi intézményeink fejlesztései után a kisváros történetének egyik legnagyobb közintézménye is megújulhatott.

A beruházás költségeit pályázati forrásokból és saját költségvetésünkből fizettük ki. Kilencven­kilencmillió forintot nyertünk a Bács-Kiskun megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből, ötvenmillió forintot a Magyar Falu Program, tízmillió forintot a Vidékfejlesztési Program pályázatain, melyhez városunk ötvenmillió forint önerőt tett hozzá – tájékoztatta hírportálunkat Vörös Sándor polgár­mester.

A beruházás során megvalósult a hivatal teljes külső és belső felújítása. Kiépült az új fűtésrendszer, a számítógépes és a villamos hálózat, megvalósult a burkolatok, a tető cseréje, és a helyiségek festése is.

– Méltó módon szeretnénk óvni az ősök örökségét. Úgy gondolom, a felújítás után a csaknem százesztendős épület ismét a városközpont egyik díszévé vált – tette hozzá a városvezető.

Font Sándor országgyűlési képviselő és Vörös Sándor polgármester
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!