Beruházás

2020.11.09. 13:36

Kiállítóhelyet alakítanak ki a dunavecsei épületben

A közelmúltban vásárolta meg az önkormányzat a Petőfi Sándorhoz köthető Nagy Pál-féle házat. Saját erőből elkészült az épület nádfedelű tetejének kijavítása.

Lencsés P. Anna

– A további munkálatokra a Dunavecsei Városfejlesztők Közösségi Egyesülete a Magyar Falu Program pályázatára nyújtott be beadványt és nyert 5,2 millió forintot. A rendelkezésre álló keretből futja az épület felső felújítására, a vakolatok kijavítására – mondta el hírportálunk érdeklődésére Vörös Sándor polgármester. A tervek szerint a felújított épület közösségi térként és kiállítóhelyként működik majd a jövőben.

– Az épületben szeretnénk emléket állítani Petőfi Sándornak. Ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy a hagyományos múzeum, tájház jelleg nem minden korosztály számára vonzó. Gondolkodunk azon, hogy a kiállítások mellett néhány helyiséget úgynevezett „szabadulószobának„ rendezünk be. A korhű bútorokkal berendezett helyiségekből csak úgy lehet majd kijutni, ha a bent lévők megválaszolják a helytörténeti, valamint a költővel kapcsolatos kérdéseket – tette hozzá a városvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!