ingatlanok

2020.10.30. 07:00

Nagy különbségek vannak a kecskeméti lakásárakban

Óriási különbségek vannak a lakásárakban Kecskeméten belül. Jelenleg is több luxusingatlan vagy éppen felújítandó műemléki épület közül lehet válogatni. A 820 milliós csúcstartóval szemben külterületi apró házhoz már 7–8 millió forintért hozzá lehet jutni. Ugyanakkor kislakást tízmillió forintnál olcsóbban már nem lehet venni a városban.

Tapodi Kálmán

A KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. átadja a Kecskeméti Arborétum újonnan megépült kilátóját a nagyközönség számára.

Fotó: Bús Csaba

Sokszor egy nagyváros lakáspiacáról keveset mond az, hogy átlagosan mennyibe kerülnek az ottani ingatlanok, vagy mennyi a jellemző négyzetméterár. Nincs ez másként Kecskeméten sem, ahol az eladásra kínált legolcsóbb és legdrágább önálló ház között 120-szoros az árkülönbség, míg a lakásoknál 8-szoros ez a differencia – derül ki az ingatlan.com elemzéséből, melyben több ezer kecskeméti ingatlanhirdetés adatait vizsgálták.

A jelenleg legdrágább ingatlan egy 800 négyzetméter alapterületű, 1100 négyzetméteres telken fekvő luxusingatlan, amelyet 820 millió forintért árulnak a város exkluzív családi házas övezetében.

Szintén mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki a belvárosban venné meg az eladásra kínált, műemléki védettséget élvező kastélyt. A 350 millió forintba kerülő, több mint 1000 négyzetméter hasznos alapterületű, 25 szobás ingatlan alapos felújításra szorul, a hirdetés szerint ugyanakkor a szállodává alakításához tervek is rendelkezésre állnak.

A klasszikus családi házak közül a legdrágábbat 299 millió forintért árulja tulajdonosa. A kétezres években épült ház prémium minőséget képvisel, 7 szobás és impozáns méretű, hiszen 500 négyzetméter alapterületű.

Kecskeméten nem megszokott az egymillió forint fölötti négyzetméterár, de erre is találni példát. A történelmi belvárosban egy 94 négyzetméteres felújított luxuslakást 99 millió forintért lehet most megvásárolni.

Fotó: Bús Csaba

Ami a másik végletet illeti, úgy tűnik, elmúltak már azok az idők, amikor tízmillió forint alatt kislakást lehetett venni Kecskeméten. Most a legolcsóbb elérhető lakás egy 39 négyzetméteres kétszobás ingatlan, amelyet 13 millió forintért kínál tulajdonosa.

Házat viszont ennél olcsóbban is lehet vásárolni az Alsócsalános városrészben. A külterületen fekvő, a fényképek alapján egészen jó állapotú, 35 négyzetméteres kis ház hirdetési ára 6,8 millió forint – derül ki az ingatlanhirdetési portál összeállításából.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!