Program

2024.01.24. 15:51

Középpontban a közösségi kertépítés: roadshowt is indítanak Kecskeméten

A közösségi kertépítés népszerűsítése céljából tartottak kedden előadást a kecskeméti Katona József Könyvtárban. Az alkalmon egy új, érdekes kertészeti témákkal foglalkozó Facebook-csoportot is indítottak, valamint a február végén induló, öt alkalomból álló kertészeti témákkal foglalkozó roadshowról is beszámoltak.

Lizik-Varga Katalin

A talajművelésről és a vetésforgóról hallhattak érdekességeket a résztvevők

Fotó: Nagy Katalin

A Közösségi kertépítés ABC-je címet viselő kertészeti előadás-sorozat első alkalmakor a talajművelésről és a vetésforgóról beszélgettek. A házigazda, Hegedűs Ágoston Guszti bácsi, a Jó Föld termékcsalád gyártója volt. 

Beszédében többek között a „vízfüggönyös fólia” technikájáról szólt. A szakember szerint a különleges vízfüggönyös módszer hőgazdálkodása révén télen is könnyen termeszthetőek a növények, ugyanis a duplafalú fóliasátorban nem csökken fagypont alá a hőmérséklet.

Az alkalmon Laczkó-Zsámboki Angéla, a Széchenyivárosért Egyesület elnöke beszámolt az egyesület és a  széchenyivárosi közösségi kertek munkájáról és az idei első félév terveiről is beszélt. Az egyesület elnöke arról is tájékoztatott, hogy február végén elindítják az Együtt a zöldebb Széchenyivárosért nevű, öt alkalomból álló roadshowt is, melynek keretében a kertészkedés szépségeire és a zöldítés jótékony hatásaira hívják majd fel a Széchenyivárosiak figyelmét. A roadshow május elejéig tart. Ezekre az alkalmakra neves előadókat terveznek meghívni, valamint kertészeti eszközöket is biztosítanak majd.

Az rendezvény keretében indult el hivatalosan is Kecskemét új kertészeti témájú Facebook-csoportja. A Tudj róla!! Kecskeméten minden, ami kertészkedés és Természetvédelem nevű nyilvános csoportban ezentúl kertészeti témákról és programokról is lehet majd informálódni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!