Hőség

2023.07.29. 19:33

Mutatunk néhány igazán frissítő italt a nyárra

A hőségben természetes, hogy szervezetünk vágyik a folyadékra, ám fontos, hogy ne csak a cukros üdítőket igyuk! Hoztunk néhány frissítő tippet.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Őszibarackos-szilvás frissítő

Ha nem szeretnénk mesterséges és agyoncukrozott italokat inni, akkor az őszibarack és szilva kombinációt ne hagyjuk ki! Mossunk meg a két gyümölcsöt, negyedeljük fel, adjunk hozzá zúzott mentát és engedd fel egy liter vízzel. Hagyjuk állni egy órán át a hűtőben, és fogyasztható is – írja a ripost.hu.

Görögdinnye és bazsalikom a szuper páros

A görögdinnye szuper, ha hidratálni szeretnénk, a bazsalikom pedig a tökéletes párja. Adjunk 10 dekagramm felkockázott dinnyét és 7 bazsalikomlevelet 1 liter vízhez. Jól dolgozd össze, használhatsz botmixert. Isteni finom, természetesen édes, frissítő italt kapunk belőle.

Grapefruit, lime, rozmaring

Izgalmas ízek keverednek ebben a nyári frissítőben. A rozmaring, a lime és a grapefruit csodákra képes együtt. Ami szükséges a frissítőhöz: 1/4 grapefruit néhány rozmaringlevél, egy liter víz és egy lime facsart leve. Turmixoljuk össze a hozzávalókat, majd öntsük jégkockákra a pohárba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!