babaklub

2020.03.03. 11:30

Érdekes előadást tartottak az arcelemzésről Kecskeméten

Mit jelent az, ha a párunknak magas a homloka vagy vékony az alsó ajka? Mit tehe­tünk, ha egy férfi nem szeret beszélni az érzéseiről? Hogyan legyünk jó társ? Többek között ezekre is választ kaptak a Babaklub résztvevői.

Sebestyén Hajnalka

Fabó Györgyné Margó (jobbról) közkedvelt az édesanyák körében

Forrás: Petőfi Népe

Szerelem, házasság, család – együtt, harmóniában címmel tartott előadást a napokban Fabó Györgyné Margó kineziológus, meta­fizikai tréner a Széchenyivárosi Könyv­tár Babaklubjában. A kis­gyermekes anyukák körében már jól ismert szakember Fabóné Margó, aki ezúttal a kineziológia szempontjából mutatta be részletesen az alkatfunkciókat, melyek ismerete segít megérteni a másik viselkedését. Az anyukák ugyanis az anyaszerepre való teljes fókuszálás során megfeledkezhetnek párjuk igényeiről, akik így kevesebb figyelmet kapnak. Ha bevonják őket a gyermek körüli teendőkbe, ez a veszély elhárulhat.

– Ha szereted önmagad, mindegy kivel élsz. A kérdés azonnal felmerül, de hogyan szeressük magunkat? Érdemes egy papírra leírni az összes pozitív tulajdonságunkat, hogy tisztában legyünk erősségünkkel, általa meggyőzhetjük magunkat, igenis értékesek vagyunk. A pároknak is jó játék leírni társuk pozitív tulajdonságait. Kicserélni az írást, s borús napokon elővenni, elolvasni, amikor az önbizalom alább hagy. S jön az üzenet, „a másik írásba adta”. A gond az, hogy generációkon át azt hajtogatták a szülők, hogy az öndicséret büdös, az öndicséret gyalázat. Szerencsére napjainkban már vannak olyan spirituális beállítottságú óvónők, akik mindent megtesznek azért, hogy a kisgyermekek önbizalma növekedjen, sőt, úgy engedik el iskolába, hogy minden gyerek tudjon magáról legalább egy pozitívumot mondani, amiben ő a legjobb – kezdte az elején a szakember.

– Hogyan legyünk jó társak? Mit tegyünk, hogy szerethetőek legyünk? A társat nem elég megtalálni, meg is kell tartani. Ez utóbbi az igazán nagy meló. Az igyekezet megvan, de ez sokszor nem elég, holott a megoldás a legegyszerűbb dolgokban rejlik. Sajnos ez az a téma, ami még nincs benne az iskolai tananyagban, pedig nagy szükség lenne rá – folytatta, majd ezt követően a kineziológiában is használt alkatfunkciókról beszélt részletesebben.

Az arcelemzés sok párnak segített már megérteni egymást, választ kaptak arra, ki mit miért tesz. Elkerülve ezzel a veszekedéseket, nézeteltéréseket. Arcunk különböző részei ugyanis elárulják, ki milyen természetű. Egy domború homlok arra utal, hogy az illető szereti a részleteket. Például, ha be kell verni egy szöget, azt előtte körültekintően megtervezi. Egy csapott homlokú férfi ezzel szemben az eredményre fókuszál, nem teketóriázik, már üti is be a szöget. Ez a típusú férfi nem is szereti, ha valaki hosszan magyaráz el neki valamit, türelmetlenebbé válik. Jó, ha ezzel a házastársa tisztában van, akkor rövidebben fog neki mesélni, elkerülve ezzel a türelmetlenségből adódó veszekedéseket. A kerek arc magabiztosságról árulkodik. Tulajdonosa nem érti, mitől kellene félni, mikor ő bármilyen helyzetben és képességei tudatában egészen biztos abban, hogy sikerülni fog. Zavarja, ha párja bizonytalan. A hosszúkás arcúaknak üzenet: igyekezzenek gyorsan megszabadulni félelmeiktől, mert különben idegesítőek lehetnek párjuk számára. Viszont nagyon igénylik párjuktól a dicséretet.

Fabó Györgyné Margó (jobbról) közkedvelt az édesanyák körében
Fotó: Petőfi Népe

A sasorrúak jó üzleti érzékkel rendelkeznek, szeretnek mindent maguk irányítani, kézbe venni. Ugyanakkor nem szeretik, ha ölelgetik őket. Ezért a feleségek, férjek ne sértődjenek meg, ha párjuk kevésbé vagy egyáltalán nem igényli az ölelést. Nem így a pisze orrúak, akik nagyon is szeretik az összebújást. A nagy orrlyukú emberek ösztönösen nagy önbizalommal rendelkeznek. A magas szemöldök arra int, hogy ne közelíts, amíg én nem akarom. Az alacsonyan lévő szemöldök viszont barátságos jellemre utal. A száj formájából a beszédstílus jellegét tudhatjuk meg. A nagyon vastag felső ajkú férfi előbb kimond dolgokat, csak utána gondol bele, hogy bántó volt. Befelé forduló, introvertált típusok, így kell őket elfogadni. A közel ülő szemek pontosságról, precizitásról árulkodnak. Minden hibát észrevesznek, ösztönből ki is mondják, s nem értik, hogy a párjuk mitől sértődik meg, mikor ők „milyen jól észrevették.”

– Ha ezekkel tisztában vagyunk, akkor képesek vagyunk úgy elfogadni a párunkat, amilyen! Minden embert azért kell szeretni, ami benne van! Emellett ne kritizáljunk, mert azt hiszi, már nem szeretjük. Minden tettét el kell ismernünk, melybe energiát fektet, hogy kedve legyen újra és újra megtenni. Szüleit ne kritizáljuk, nem vezet eredményre. Gondoljunk arra, nekik köszönhetjük, hogy ő megszületett. Őszintén érdeklődjünk a munkája iránt! Végül puhatoljuk ki, mi lehet a szeretetnyelve! – foglalta össze jó tanácsait Fabóné Margó, majd együtt kifejtették az anyukákkal a szeretetnyelv öt típusát, az érintést, az ajándékot, a szívességeket, a minőségi időt és a dicsérő szavakat.

Adakozás

A vastag alsó ajak az adakozást mutatja. Az anyukák azonban ne feledkezzenek meg arról, hogy ne csak gyermekeiknek vásároljanak, hanem néha magukat is lepjék meg. Különben nem lesz bennük meg az az energia, amivel a családot táplálhatják. A vékony alsó ajkúak is adnak, de megfontolják, hogy mire.

A Babaklubban a gyerekek mindig jól érzik magukat
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!