Baon podcast

2024.02.16. 21:19

A kecskeméti LIly is énekel szombat este a Dal 2024-ben – podcast

A Duna TV-n futó Dal 2024 dalválasztó show-ban újabb Bács-Kiskun vármegyei énekesnek szurkolhatunk. Ezúttal a kecskeméti Kodályos diáklány, LIly lép színpadra és várja a voksokat. A dal címe: Csalódás voltál. Erről mesélt a Rádió 1 Gong Téma műsorában.

Sebestyén Hajnalka

LIly a Rádió 1 Gong vendége volt

Fotó: Rádió 1 Gong

Lantos Lily már 2023-ban is indult a zenei versenyen a Visszatáncoltál című dallal. Most bejutott a legjobb 40 énekes közé, így február 17-én, szombaton 19.35-kor kezdődő Dal 2024 második válogatójában látható. 

LIly elmondta a beszélgetés során: nagyon sok minden történt vele 2023-ban, jók és rosszak egyaránt. A Dal 2023 mindenképpen a pozitív élményekhez tartozik, de sajnos utána elveszítette a nagymamáját, mely nagyon megrázta, mélyen megérintette. Jelentkezett a Dal 2024-re, a dal címe: Csalódás voltál. A dal meghallgatható LIly közösségi média felületein és a Dal 2024 honlapján is. 

A fiatal énekesnő összegezte a tavalyi Dal 2023-as tapasztalatait. Nagyon sokat kapott tőle, rengeteg tapasztalatot gyűjtött, sokakkal megismerkedett és a színpad, a kamerák sem idegenek már számára. Az iskolában sokkal többen megismerték, még több barátja lett. 

LIly elárulta: nem könnyű egyeztetni a tanulást és a Dal 2024 eseményeit, próbáit, de megoldja. 

Szerencsére ebben partner a Kodály iskola is, ahol idén érettségizik.

Idén más lesz a dalválasztó show

Az idei dalválasztó show annyiban különbözött a tavalyitól, hogy megelőzte egy előválogató, ahol a 60 produkcióból választották ki a legjobb 40-et, akik négy este lépnek fel. LIly már ezt is óriási sikerként érte meg. A másik újdonság, hogy nem a produkciók után tudnak szavazni a nézők, hanem közben, abban a három percben. A közönségnek is van beleszólása a továbbjutásba, mint ötödik zsűritag. 

LIly ugyanazzal a csapattal dolgozott ezen az új dalon, mint a tavalyin. Dalszöveg: Hasenfracz Bernadett , zeneszerző: Vígh Arnold. Menedzser: Johnny K. Palmer dalszerző énekes. Az új dal, a Csalódás voltál kicsit más stílusú mint a tavalyi Visszatáncoltál, sőt LIly ebbe még rappel is, melyet nagyon élvezett. Az új dalt Johnny álmodta színpadra, nagyon látványos lesz.

Izgatottan várja a szombati esti fellépést LIly

LIly nagyon várja már a szombat esti fellépést. Az élő műsorban teljes maximumot kell nyújtania. Bízik benne, hogy idén sikerül továbbjutnia. Adásonként öt dal juttatnak be a crossover elődöntőbe, ahol a dalok teljesen új hangszereléssel térnek vissza, versenyeznek tovább Az Év Dala 2024 címért. Az viszont a sorsoláson múlik, ki milyen stílust kap. Ennek kapcsán a fiatal énekesnő kifejtette, saját dalát rock vagy latinos verzióban el tudja képzelni, de mondjuk a népdal stílus már elég érdekesnek ígérkezhet. 

LIly végül elmondta: bízik benne, hogy elnyeri a zsűri tetszését és a közönségből is minél többen szavaznak rá, és valóra válhat a vágya a továbbjutással. 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!