Összefoglaló

2024.05.17. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 17.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Rockzene-rajongók sokasága várta péntek délután a CityRocks-KecskemétRocks fesztivál zenészekkel teli kamionját. Három rockkamion platóján muzsikáltak a zenészek. A városban több helyen megálltak.

rockkamion, hírek, összefoglaló
Rockkamionok dübörögtek végig Kecskemét utcáin
Fotó: Bús Csaba

Okleveles technikusképzés indul rendészeti területen a 2025/2026-os tanévtől kezdődően a KSZC Dékáni Árpád Technikumban, erről írtak alá megállapodást az intézmény vezetői a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képviselőjével.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrség nagy erőkkel kereste az idős asszonyt. Péntek kora este adták hírül, hogy megtalálták.

Elismeréseket és kitüntetéseket adott át munkatársainak a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház pénteken a Four Points by Sheraton Hotelben a XXIII. Regionális Ápolási Konferencián. Minden évben a szakma aktuális kérdéseiről tanácskoznak a résztvevők.

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

Már csak néhány nap és a kecskeméti TST tánciskola New Generation tánc csapata a hiphop-világbajnokságon táncolhat. Az öt lány és egy fiú minden nap keményen edz, hogy a legjobb formáját adhassa. Ráadásul a legfiatalabb tehetség, a 8 éves Duka Viki szólóban is kvalifikálta magát. A kiutazás költségeire azonban még mindig gyűjtenek, mert a családok nem tudják megfinanszírozni a négynapos kint tartózkodás költségét.

A kecskeméti piacon 1500 forint a szamóca, most van dömpingje. A cseresznye a jövő héten érkezik. A pénteki eső jót tett a szabadtéri zöldségeknek.

Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében, a fiktív eladások hátterét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy másik tagállam adóhatóságától kért információkkal göngyölítette fel.

A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki miután az általa ellopott mobiltelefont egy bokor alá rejtette, becsületes megtalálóként, 6 ezer forint fejében visszaadta a tulajdonosának.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciójából és tagsága köréből is kilépett pénteken dr. Vancsura István – jelentette be pénteki, városházán tartott sajtótájékoztatóján a kecskeméti önkormányzati képviselő, aki szintén bejelentette: visszalép a kecskeméti 3. számú egyéni választókörzet képviselő-jelöltségétől.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában