Természetfotózás

2024.01.10. 14:04

Daróczi Csaba fotója több mint 12 ezer alkotást utasított maga mögé

A múlt évben is remekül szerepelt a hazai és a nemzetközi természetfotós pályázatokon a Soltvadkerten élő Daróczi Csaba, aki 2023-ban egymás után harmadszor lett Az év természetfotósa Magyarországon.

Tapodi Kálmán

Daróczi Csaba az októberi GDT Gesellschaft für Naturfotografie e.V. fesztiválon

Forrás: Daróczi Csaba-Photography/Facebook

Daróczi Csaba 1999 óta összesen nyolc alkalommal nyerte el ezt a kitüntető címet és ötször érdemelte ki felvételével Az év természetfotója elismerést. A kiváló fotós közösségi oldalán újabb sikerről számolt be

Kedden hozták nyilvánosságra a Close-up Photographer of the Year nemzetközi pályázat eredményét, ahol 67 ország 12 ezer fotója versengett. A makró- és mikrofotózást népszerűsítő pályázat fődíját Daróczi Csaba nyerte az Erdő madara című felvételével, ami a kiskőrösi Szücsi erdőben készült.

The Bird of the Forest
Fotó: Daróczi Csaba  

„Elég jól indul ez az év (...) Még számomra is felfoghatatlan az eredmény, hiszen a fődíj mellett, még két kategóriában is első lettem:))) Hát ez már túl sok a jóból...” – írta a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében Daróczi Csaba. A fődíjas fotó mellett, a pillangók kategória győztese lett Az esküvői vendég című fotója és a tájkép kategóriában a Hullámtörés című felvétele. Utóbbi kategóriában döntőbe jutott az Alga pizza felvétele is. A víz alatti fotóknál pedig szintén a legjobbak közé került a Halak csillagkép elnevezésű Daróczi-fotó.

The Wedding Guest
Fotó: Daróczi Csaba
Undertow
Fotó: Daróczi Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!