Összművészet

2022.09.06. 11:16

Irodalmi, zenei programok a szekszárdi Művészetek Fesztiválján

Irodalmi, zenei programokkal, több Tolna megyei kötődésű előadóval várja a közönséget a Művészetek Fesztiválja Szekszárdon, amelyet szeptember 9. és 11. között rendeznek a Babits Mihály Kulturális Központban és a Művészetek Házában.

A megosztott Kossuth-díjjal idén másodszor kitüntetett Kaláka együttes tagjai, Becze Gábor, Radványi Balázs, Gryllus Vilmos és Gryllus Dániel elõadóművészek (b-j) Kapolcson, a Kaláka udvarban 2020. október 2-án.

Forrás: MTI

Fotós: Cseke Csilla

A Tolna Megyei Önkormányzat tájékoztatása szerint a program első napján, pénteken Megyeri János szobrászművész a Tolna megyei kötődésű Lázár Ervin egyik legnépszerűbb meséjének, a Négyszögletű kerek erdőnek a szereplőit megformáló, életnagyságú figuráiból nyílik kiállítás a kulturális központ előterében. Délután Simon Márton költő, slammer tart rendhagyó irodalomórát, Nyári Krisztián irodalomtörténésztől Tolna megyei írókat is felidéző előadást hallhat a közönség.   

Este a Kaláka, valamint Másnap címmel Beck Zoli és Szűcs Krisztián ad koncertet, a két alternatív zenész Cseh Tamás és Csengey Dénes közös - a 80-as évek felvételein meg nem jelent - dalait adja elő. A Művészetek Házában - a fiatalon a szekszárdi zeneiskolában tanult  - Tóth Viktor jazz szaxofonos rendhagyó koncerten játszik.   

Szombaton mások mellett Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert lép színpadra a Libikóka című zenés irodalmi produkcióval, Adorjáni Bálint - a Qualitons együttes tagjaival - Robert Capa által, illetve róla írt szövegeket ad elő. A Capa-esttel egyidőben a tolnai származású Tóth János operatőr 1982-es rövidfilmjeit vetítik le, ezt megelőzően a hazai filmélet szereplői beszélgetésen idézik fel a 2019-ben elhunyt nemzet művészét.   

Vasárnap többek között a Varidance táncszínház János Vitéz című "tánckölteményét", Rubányi Anita és a Szekszárdi Gitárkvartett Babits-estjét, illetve a gyönki származású költő, Sohonyai Attila felolvasó estjét hallgathatják meg az érdeklődők.   

A fesztivált az önkormányzat helyi identitást erősítő projektjének részeként rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában