Magyar művészet

2021.07.26. 11:13

Nézze meg hazánk legkiemelkedőbb alkotásait A legnagyobbak című kiállításon

 A tárlat egyik csúcspontja minden kétséget kizáróan Munkácsy Mihály eredeti portréfestménye lesz.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A legnagyobbak – Főművek és fontos képek Munkácsytól Kondor Béláig című kiállítás július 28-tól szeptember elejéig lesz látogatható a budapesti Kieselbach Galériában. A bemutatott művek között szerepelnek a magyar festészet és szobrászat legjelentősebb alkotásai, amelyek a helyszínen meg is vásárolhatóak.

Kiknek az alkotásait csodálhatjuk meg?

Látható lesz többek között Munkácsy Mihály Krisztus Pilátus előtt című óriásfestményéhez készült önálló értékű portréja. Ezenkívül bemutatják Vaszary János négy képét, valamint 19. századi nagy klasszikusokat is, mint például idősebb Markó Károly, Lotz Károly és Hollósy Simon alkotásait. Továbbá képviseltetik magukat a 20. század alkotói, így az érdeklődők megtekinthetik Koszta József, Csók István, Rippl-Rónai József, Aba-Novák Vilmos és Patkó Károly műveit.

A galériában külön figyelmet fordítottak arra, hogy néhány jellegzetes festői téma kiemelten nagy hangsúlyt kapjon a tárlaton. Ennek megfelelően Egry József balatoni világot idéző főművei, amelyek a két világháború között a legjelentősebb magángyűjteményeket gazdagították, szinte külön szekciót alkotnak. Izgalmas csoportot alkotnak továbbá a két világháború közötti magyar iparművészet egyik legnagyobb alakjának, Megyer Meyer Antalnak akvarelltechnikával készült rajzai is.

A közelmúlt magyar művészetét és a kortárs törekvéseket pedig mások mellett Csejtei Joachim Ferenc, Pap Géza, Kondor Béla, Veszelszky Béla, El Kazovszkij, Szentjóby Tamás, Nyári Lóránt, Korga György és Korniss Dezső képviselik majd.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában