Képkockák és nemzeterősítés

2018.05.10. 16:10

Díjazzák a legjobb netes filmeket a magyarság értékeiről

„Helyi magyar kultúra a Kárpát-medencében” címmel, Szatmárcsekén rendezik 2018. augusztus 23-26. között a IV. Kulturális Filmek Fesztiválját - jelentette be a zsűri elnöke, Kerényi Imre Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező a Nemzeti Színházban.

Azok az internetes filmek versenyeznek a fesztiválon, amelyek pozitív példákkal mutatják be Magyarország és a Kárpát-medence magyarok lakta területein ma is élő helyi magyar kultúra értékeit, azok nemzeterősítő szerepét – olvasható a szervezők közleményében.

A verseny fődíja 800 ezer forint, melyet az NMHH Médiatanácsa ajánlott fel. A második helyezett alkotásért 300 ezer forint, a harmadikért pedig 250 ezer forint jár. A közönség értékelése alapján döntőbe jutott versenyfilmekről döntő zsűri további értékes különdíjakat is odaítél, köztük Szabolcs Szatmár Bereg megye, valamint Szatmárcseke különdíját. A közönségdíj 300 ezer Ft.

A fesztivál médiapartnere a Tudósítók.hu, a Kárpát-medence helyi magyar televíziósainak kulturális videóközössége: a www.tudositok.hu oldalon lájkolással és a videók megosztásával szavazhat a közönség a legjobb filmekre.

Az idei zsűri: Kerényi Imre Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, a zsűri elnöke, Vitézy László Balázs Béla-díjas filmrendező, Balogh Ákos Gergely médiaszakértő és Varjú Frigyes, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. nemzetiségi és külhoni műsorainak főszerkesztője.

A tavalyi versenyen a fődíjat a közmédia székelyudvarhelyi tudósítói, Magyari Tekla és Simó Csaba kapták A karnagy című filmjükért.

További információ: www.tudositok.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában