Megrázó

2022.06.03. 05:56

Sokkot kapott egy tízéves kisfiú, miután a szeme láttára lőttek agyon egy vaddisznócsaládot (videó)

Egyelőre nem tudni, ki adott engedélyt az állatok kilövésére, a rendőrség nyomozást indított.

Brutális mészárlás fényes nappal, gyerekek közelében egy forgalmas villamosmegálló mellett lőttek agyon egy vaddisznócsaládot Budapesten. Egy tíz év körüli kisfiú sokkot kapott, többen megrémültek, amikor a fegyveresek kilőtték az állatokat, egy vak férfi azt hitte, kitört a háború. Egyelőre nem tudni, ki adott engedélyt az állatok kilövésére, a rendőrség nyomozást indított. 

A sajtóban megjelent, névtelen forrásra hivatkozó hírek ellenére a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja nem adott sem engedélyt, sem utasítást a vaddisznók kilövésére, ilyen jellegű kérés nem is érkezett– közölte a rendőrség. Hozzátették: arról, hogy a lakott területre tévedt vadállatokat szükséges-e kilőni, nem a rendőrségnek kell dönteni.

Mint írták, ebben az esetben a lövések leadásának körülményei bűncselekmény gyanúját vetették fel, a II. Kerületi Rendőrkapitányság ezért foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

A XII. kerület önkormányzata azt közölte, hogy az állatok kilövéséről a Hegyvidéki Önkormányzatot előzetesen nem értesítették.

A reggeli órákra, a munkanapra, illetve tanítási napra tekintettel a környéken sok járókelő, tömegközlekedéssel, járművel utazó személy, több gyermek tartózkodott, a lövéseket az ő közvetlen közelükben adták le.

Az önkormányzat szerint a fegyverhasználat veszélyeztette a környéken tartózkodó, illetve közlekedő személyek, közöttük gyermekek életét és testi épségét, valamint a vagyonbiztonságot is, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a belterületen leadott lövések ügyében.

Figyelmeztetés! Megrázó felvételek következnek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában