Bulvár-celeb

2024.04.09. 12:30

Sírrablók miatt borult ki Kis Grófo, szokatlan dolgot tesz édesapja nyughelyével

Az énekest nagyon megviselte, hogy aljas elkövetők megrongálták az édesapja sírját.

MW

Kis Grófo

Fotó: Szabolcs László

Kis Grófo a mai napig nem találja a szavakat arra a borzalomra, ami péntek este történt a szolnoki temetőben: 

sötétedés után eddig ismeretlen elkövetők felfeszítették a Bulibáró édesapjának, Nagy Grófónak a sírját, és megpróbálták kirabolni. Idősebb Kozák László 2020 decemberében hunyt el, koronavírusban. 

Az aljas tettről a zenész egy családtagjától értesült, és azonnal Szolnokra utazott, hogy a saját szemével lássa, mi történt. A látvány mérhetetlenül megviselte.

Óriási fájdalom ért ma engem és családomat! A mai napon családtagom hívott fel telefonon, hogy drága, szeretett édesapám sírját eddig ismeretlen elkövetők megrongálták. A hír hallatán azonnal indultam Szolnokra, ahol megdöbbentő látvány fogadott. Édesapám sírhelyét felfeszítették, vélhetően értéktárgyak után kutatva. Nem tudom és nem akarom elhinni, hogy emberek hogyan tehetnek ilyet!? Nagyon fájó sebek kerültek felszakításra, remélem és bízom a nyomozóhatóságban, hogy kiderítik kik követték el ezt a szörnyű bűncselekményt. És bízom az igazságszolgáltatásban, hogy meg fogják kapni méltó büntetésüket az elkövetők! A helyszínelés még mindig tart, a feljelentésemet megtettem. Isten mindent lát és mindent hall

– írta a Facebookon megtörten és dühösen Kis Grófo, aki a Borsnak később elmondta: az elkövetők terve végül nem jött be, nem találtak semmilyen értéket, a gránitból készült vázákat viszont ellopták.

Kis Grófo lépéseket tesz

A háromgyermekes énekes elárulta, hogy a család komoly döntést hozott a történtek miatt. Egy napelemmel működő biztonsági kamerarendszer felállítását tervezik, amely éjjel-nappal pásztázza Nagy Grófo végső nyughelyét.

„Az lenne a legjobb, ha a térfigyelő kamerák be lennének kötve a rendőrséghez, de még utána kell néznem, hogy erre van-e lehetőség. (...) El sem tudom képzelni, kik és miért vetemedhettek ilyesmire, hiszen nincs haragosunk: a mi családunkat mindenki nagyon szereti, édesapámat külföldön is ismerték, megbecsülték. Ráadásul egy nagyon népes família vagyunk, összetartunk. Amikor megtudtuk, micsoda szörnyűség történt, százötvenen mentünk ki a temetőbe könnyes szemmel” – mondta el a Borsnak Kis Grófo.

SZL_1154
Kis Grófót nagyon megviselték a történtek
Fotó: Szabolcs László / Forrás: MW-bulvár

Arra is rávilágított, mi segítheti majd a hatóság munkáját:

Édesapám sírja meglehetősen hátul helyezkedik el a sírkerten belül, egy nagy füves, kevésbé benőtt területen. Mögötte van egy kerítés, majd egy olyan utca lakóházakkal, ahol szintén térfigyelő kamerák vannak telepítve. Nagyon bízom benne, hogy hamarosan kézre kerítik az elkövetőket, akik megbűnhődnek a tettükért. A földi létben és a túlvilágon egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában