Bulvár-celeb

2023.07.24. 01:20

Megható, ezt üzente a gázoló motoros Szvoboda Bence családjának

Levélben üzent a gázoló Simon Jost cseh krosszos a gyászoló családnak. Bence sportegyesülete döntött az elhunyt versenyző sorszámáról és motorjáról is.

Forrás: sonline.hu

Egy hónappal ezelőtt temették el a 31 éves magyar és cseh motokrosszbajnokot, Szvoboda Bencét, a balatonberényi temetőben. A végzetes balesetet okozó Simon Jost cseh krosszos nem vett részt a temetése, de egy levelet küldött Bence szüleinek, amiben bocsánatot kért.

"Minden nap eszembe jut, hogy miért kellett ennek így történnie"

A temetés után egy hónappal is megrendülten beszélt a balesetről és az utána történtekről Nagy Norbert, a Team HTS KTM csapatfőnöke.

Ennyi idő után is minden nap eszembe jut, hogy miért kellett ennek így történnie. Simon Jost, a cseh versenyző, aki Bence halálát okozta, nem tudott eljönni a temetésre, de levélben megkereste Bence szüleit és sajnálatát fejezte ki az esettel kapcsolatban, ami olyan balszerencsésen történt, hogy nem tudta elkerülni. A csapat tulajdonosa, Martin Osicka viszont eljött a búcsúztatásra és több cseh jóbarát is - mondta Nagy Norbert.

"Próbáltunk a balesetről felvételt szerezni, de sehol nem találtunk"

Próbáltunk a balesetről felvételt szerezni, de sehol nem találtunk. Egy szemtanúval sikerült beszélnem, aki közelről látta, mi történt. Azt mesélte, hogy Bence eldőlt, és az utána következő versenyző már a levegőben volt, és már semmit nem tudott csinálni. A motorjának az első kereke elérte Bence fejét, de a végzetes becsapódást a hátsó kerék okozta. Olyan szerencsétlen szögben landolt, hogy a fejet a földdel satuba szorította. Ami több helyen is megjelent, hogy előtte más is ütközött vele, az nem valós hír  – folytatta Nagy Norbert.

Fotó: Nagy Norbert

Bence sorszámát nem kaphatja meg akárki

Bence bukósisakját a koporsója tetejére helyezték és így temették el. A motorja a csapat tulajdona volt. Minden versenyzőnek kettő van belőle. Az egyiket a csapat tulajdonosa megtartja, mert azzal is emléket szeretne állítani a csapat székhelyén, a másik sorsáról még nem született döntés. A nemzetközi sportvilágban szokás, hogy egy-egy híres versenyzőnek a rajtszámát visszavonják, hogy más már ne használhassa. A Magyar Motorsport Szövetség azzal a feltétellel vonultatta vissza az ő 521-es számát, hogy ha a család úgy látja jónak, és lesz egy olyan versenyző, aki tovább viheti Bence örökségét, akkor neki majd átengedik - írja a Ripost.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában