Gazdaság

2015.09.21. 20:35

Hamarosan beindul a tejfeldolgozás

A Tanyafejlesztési Program keretében létesült tejfeldolgozó a településen már közel két éve. Sokáig üresen állt, de most változik a helyzet.

Popovics Zsuzsanna

– A hosszas előkészítést és a hatósági engedélyeztetést követően rövidesen elindul a tényleges termelés a kisüzemben – mondta el lapunk érdeklődésére dr. Kelemen Márk kerekegyházi polgármester. – A próbaüzem után várhatóan két hét múlva elindul a termelőmunka. Az induláshoz 5-6 munkavállaló alkalmazását tervezi a bérlő, ez a folyamat még tart. További fejlesztésekben is gondolkodnak, így várhatóan 10-12 főnek ad majd munkát a feldolgozó. A termékskálát is bővítik majd, hogy magas hozzáadott értékű termékeket állítsanak elő városunkban.

A kisüzem bérbeadására tavaly tavasszal hirdetett nyilvános pályázatot a városi önkormányzat (az üzem az önkormányzat és a helyi VG Kft. kizárólagos tulajdona). Keretében egy kiskunfélegyházi cég nyert lehetőséget a tejüzem működtetésére. Az állami támogatásból épült üzem 5000 liter/nap nyers tej feldolgozására alkalmas technológiával rendelkezik, pasztörizált tej, valamint tejföl előállítására, különböző kiszerelésben. A tejet helyi beszállítóktól vásárolják, az üzemben előállított termékeket Kerekegyházán is lehet majd kapni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!