QUESADILLA

2017.11.25. 17:37

Ha különleges vacsorára vágyna: mexikói melegszendvics 

Lélekben azonnal egzotikus tájakra röpíti majd ez a finomság.

A mexikóiak kedvenc étele, a quesadilla nálunk is egyre népszerűbb, ami nem csoda, hiszen negyed óra alatt pazar vacsorát varázsolhatunk belőle. Tulajdonképpen sajttal és mindenféle földi jóval megpakolt tortillalapokról van szó, amelyet ropogósra és olvadósra sütünk. Íme a Mindmegette gyors és pikáns tejfölös-sonkás változata!

HOZZÁVALÓK

8 db tortillalap

15 dkg vaj

A szószhoz:

1 kis pohár tejföl

4-5 gerezd fokhagyma

bors

A töltelékhez:

25 dkg sajt

20 dkg sonka

15 dkg morzsolt kukorica (konzerv)

15 dkg kaliforniai paprika (piros)

10 dkg jalapeno paprika (üveges)

Elkészítés:

1.A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük, majd elkeverjük a tejföllel, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.

2.A sajtot lereszeljük, a sonkát felkockázzuk, a kukoricát és a jalapenót lecsepegtetjük, a kaliforniai paprikát megmossuk, szárazra töröljük, majd apró kockákra vágjuk.

3.Egy tortillalapot megkenünk fokhagymás tejföllel, majd rászórjuk a sonka, a morzsolt kukorica, a kaliforniai paprika, a sajt és a jalapeno negyedét. A tetejére egy újabb tortillalapot teszünk.

4.Serpenyőben, közepes hőfokon egy kevés vajat hevítünk (ne legyen túl forró, mert akkor a tészta túl hamar megsül!). Beletesszük a quesadillát, a tetejére pedig egy kis darab vajat, és addig sütjük, míg az alja aranybarna lesz. Sütés közben a két tortillalap szélét összenyomkodjuk, hogy a megfordításánál ne potyogjon ki a töltelék. Megfordítjuk, és addig sütjük, míg a sajt megolvad benne, és a másik oldala is aranybarna lesz. Ugyanígy összeállítjuk és megsütjük a maradék három quesadillát is.

Borítókép:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!