furcsa lottó

2018.07.20. 16:46

50 kilós korlátdarabok keresik gazdájukat

Ön is szeretne egyet?

Kisorsolják a tengerparti sétány több mint 100 éves korlátjának 50 kilós darabjait az észak-spanyolországi San Sebastián városában pénteken.

A filmfesztiváljáról híres baszkföldi város egyik szimbólumának számít a Kagyló-öbölben található fehér korlátsor, amelyet 1916-ban avatott fel XIII. Alfonz spanyol király.

A századfordulós eleganciát tükröző korlát visszaköszön a legtöbb helyi képeslapon, képe ott van a városról szóló útikalauzokban, megidézik turistáknak árusított emléktárgyak, kulcstartók, hűtőmágnesek.

A vasöntvény szerkezetet időről-időre igyekeznek renoválni, az elöregedett részeket pedig tavaly télen elkezdték kicserélni.

A városi önkormányzat úgy döntött: a kivágott, egyenként 80 centiméteres darabokat sorsoláson értékesíti ahelyett, hogy ócskavasnak adnák el, de várakozásait messze felülmúlta a helyiek érdeklődése, a 225 korlátdarab új tulajdonosát több mint 6900 jelentkező közül sorsolhatják ki.

A nyerteseknek 145 eurót kell fizetniük, amellyel a korlátcsere költségeihez járulnak hozzá, továbbá nyilatkozniuk kell arról, hogy a hozzájuk került darabot nem adják el, de ha később mégis megválnának tőle, akkor azt az önkormányzatnak kell visszaadniuk.

A város a sikeren felbuzdulva úgy tervezi, hogy a későbbiekben a korlát darabjaiból is sorsolást rendez.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Brian A Jackson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!