Digitália

2023.09.18. 06:00

Amit ma tudni lehet a mexikói idegen lények holttesteiről

Jaime Maussan a mexikói parlamentben mutatta be a Peruban talált idegen lényeket.

MW

A két „nem emberi” lény egyike, amelyet a médiának mutattak be, Jaime Maussan mexikói újságíró és UFO-szakértő sajtótájékoztatóján a Camino Real szállodában, Mexikóvárosban szeptember 13-án. A sajtótájékoztatót az ország első nyilvános kongresszusi meghallgatását követő napon tartották a témában UFO-szakértők részvételével. A ládákban kiállított holttestek mindkét kezén három ujj látható

Forrás: AFP

Fotó: Daniel Cardenas

Az internet napok óta pezseg a háromujjú, megnyúlt fejű, apró, mumifikált testek képei miatt a földönkívüli élet állítólagos tetemeiről. Nemrég az Egyesült Államok kongresszusa tárgyalta az ufótémát, vizsgálóbizottságot hoztak létre, s többen a kormányt vádolták azzal, hogy egy régóta fennálló programot rejteget, amely azonosítatlan, „nem emberi” eredetű repülő tárgyakat keres.

Közelebb vagyunk a mexikói leletekkel ahhoz, hogy tudjuk, egyedül vagyunk-e az univerzumban?

Jaime Maussan újságíró és ufó összeesküvés-író a törvényhozóknak két ősi, nem emberi eredetű holttestet mutatott be.

“Non-humanâ? alien corpses are displayed to the media in Mexico City
A két lény egyike
Fotó: Daniel Cardenas / Forrás: AFP

A nagyon kicsi, babaszerű testeket állítólag még 2017-ben, Peruban találták meg az ősi Nazca-vonalak közelében: mintegy ezerévesek. Maussan azt állítja, a mumifikálódott testeket DNS-vizsgálattal és szén-dioxid kormeghatározási eljárással elemezte a Mexikói Nemzeti Autonóm Egyetem, és kimutatták, hogy azoknak nincs kapcsolatuk az emberi lényekkel – írja a Reuters.

Nazca

A híres Nazca-vonalak, ahol az állítólagos idegeneket találták, a Peruban található Pampas de Jumana nevű fennsíkon felfedezett gigantikus mértani alakzatok, amelyek monumentális állatfigurákat, valamint egyéb alakzatokat ábrázolnak, és szinte nyílegyenes vonalakként húzódnak a vidéken. Rendeltetésük ismeretlen. A rajzok közös jellemzője, hogy egyetlen, önmagát sehol nem metsző vonalból állnak. Csak a magasból, a levegőből láthatók.

Egy Nazca-vonal      

„Egyértelmű, hogy olyan nem emberi példánnyal van dolgunk, amely nem áll rokonságban egyetlen más fajjal sem a világon. Minden lehetőség adott bármelyik tudományos intézménynek, hogy megvizsgálja őket” – mondta Maussant, aki közölte:

Nem vagyunk egyedül.

Nem ez az első alkalom, hogy Maussan ilyesmit állít. 2018-ban kiadott egy videót a gaia.com és a the-alien-project.com oldalakon, amely öt mumifikált testet mutatott be, ezekről szintén azt állították, hogy idegen eredetűek. Perui kutatók elítélték a közlést, és azt mondták, a videón látható múmiákat valószínűleg úgy állították össze, hogy valódi emberi maradványokat raboltak el a nazcaiaktól – közölte a Live Science akkoriban.

Maussannak hatalmas tábora van az ufóközösségben, YouTube-csatornáját csaknem egymillió feliratkozott követi. Bár az idegen életre vonatkozó korábbi állításai állítólag hamisak voltak, a mexikói parlamenti meghallgatás után az ufórajongók úttörőként ünnepelték, és felkerült a címlapokra szerte a világon.

Miközben a NASA már hónapok óta vitákat folytat az UAP-król (ez az ufók most divatos amerikai elnevezése), most váratlanul belecsöppentek a mexikói idegenek vitájába is:

„Nem ismerjük a bemutatott mintákat – mondta David Spergel, a Simons Alapítvány elnöke és a NASA UAP független kutatócsoportjának elnöke. – Azt ajánlom a mexikói kormánynak, hogy ha valami furcsaságuk van, tegyék elérhetővé a mintákat a világ tudományos közössége számára, hogy megnézzük, mi az.”

A közelmúltban tett erőfeszítések ellenére, hogy az UAP-król folyó vitát a szenzációhajhász összeesküvés-elméletektől a tudományhoz tereljék, még mindig nehéz komolyan foglalkozni az idegen élet és az azonosítatlan jelenségek kérdéseiről. Mint ismert, július végén az Egyesült Államok kongresszusa meghallgatást tartott az UAP-król, ahol az is elhangzott, hogy a kormány eltitkolja az idegen technológiákat és a nem emberi „biológiát”, s megpróbálja elfedni az igazságot.

Meglehetősen nagy állítások, kevés vagy semmilyen bizonyítékkal alátámasztva.

Eközben a James Webb Űrteleszkóp azonosította azt, ami sokkal megbízhatóbb bizonyíték a csillagközi élet lehetséges bizonyítékaira. A távcső szén-dioxid és metán nyomait találta a K2-18 b bolygón, amely körülbelül 120 fényévnyire van tőlünk az Oroszlán csillagképben.

A tanulmány a dimetil-szulfid nevű molekula lehetséges jelenlétét is dokumentálja, amit csakis élet hozhat létre. A Földön található dimetil-szulfid nagy részét az óceánok fitoplanktonja bocsátja ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!