Kényszerből előnyt

2020.05.07. 09:53

5+ 1 ötlet: összezárva az okostévével

A mai okostévéken nem csak szórakoztató, hanem a lelki egészség megőrzését is segítő tartalmakat is el lehet érni.

Forrás: Shutterstock

Nem meglepő adat: a Nielsen felmérése szerint a magyarok március 2. óta közel 10 százalékkal több időt töltenek a tévéképernyők előtt.

A hagyományos csatornák mellett okostévéivel számtalan olyan tartalom érhető el, amely másféle kikapcsolódást kínálhat az otthon töltött napok során. A Samsung tippjei segíthetnek kihasználni a készülékekben rejlő lehetőségeket, legyen szó otthoni munkáról, tanulásról, vagy a belső egyensúly megőrzéséről.

Meditálás a természetben – zene és képek

Otthoni környezetben is fontos időt szánni az elmélyülésre, a gondolatok és érzések kezelésére. Számtalan okostévé applikáció kínál kellemes tájképeket a természetből kölcsönzött hangok kíséretében. Ezek segíthetnek megnyugtatni a zaklatott idegrendszert és hozzájárulhatnak a meditációhoz is.

Az okostévék Ambient módjával a készülék kikapcsolt állapotban is műalkotásokat, családi fotókat vagy akár megnyugtató képeket jelenít meg.

Földrajzóra térképpel

A gyerekek számára kihívást jelent az otthoni tanulás, de egy okostévé számukra is színesebbé teheti az iskolai felkészülést. Az olyan tantárgyaknál, ahol a megértésben fontos szerepet játszanak a vizuális segédeszközök, mint a földrajz, a biológia, vagy a történelem, jelentős hozzáadott értéke lehet a tévé nagy képernyőjén megjelenő információknak.

Ez egyszerűen, fotók feltöltésével is megvalósítható, de a különböző oktatási segédanyagok is hatékonyabbak nagy felbontású kijelző használatával.

Virtuális múzeumlátogatás

A bezártság érzését enyhíthetik a világ legnagyobb múzeumai által kínált virtuális túrák, amelyekkel többet között a Louvre, az Uffizzi, a Vatikáni Múzeum, vagy akár a Szépművészeti Múzeum gyűjteménye is megtekinthető nappalink biztonságából.

A finoman megmunkált műtárgyak még valóságosabb élményt nyújthatnak, ha a túrát nem apró, telefonkijelzőről, vagy laptop képernyőjéről, hanem nagy felbontású okostévén nézzük.

Kávéházi és munkahelyi hangulat munka közben

Ha hiányzik az irodai légkör, okostévével könnyedén munkahelyi hangulat teremthető. Ehhez érdemes valamelyik zenei streaming szolgáltató, vagy a YouTube kínálatából kiválasztani olyan lejátszási listát, amely munkahelyi, vagy kávéházi zajokat biztosít hosszú órákon keresztül.

A videókonferenciákhoz pedig laptop és telefon helyett a tévé képernyőjét használva a kommunikáció munkatársainkkal sokkal gördülékenyebbé válhat.

+1 tipp: nagy képernyő a szemünk épségéért

Az otthoni munkához sokan laptopjukat használják, amelynek kisebb képernyője nehezebbé teheti a nagy táblázatok, vagy a részletes grafikai anyagok áttekintését. Az okostévék azonban a Wi-Fi Directen keresztüli képernyőtükrözéssel, vagy egér és klaviatúra csatlakoztatásával másodlagos képernyőként is használhatók.

A nagyobb felbontás kiegészítve a kékfény-védelemmel segít megóvni a szem épségét, és átláthatóbbá teheti a munkát. A 2019-ben bevezetett, a legújabb készülékeken elérhető Remote Access szolgáltatással pedig akár a tévén keresztül is irányítható a számítógép.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában