Összefoglaló

2024.05.14. 20:40

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 14.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A sport és a kultúra összetartozását fejezi ki a Mélykúton átadott új művelődési-, sport- és szabadidőközpont. Erről kedden délelőtt beszélt Nagy János, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár, aki Bányai Gábor kormánybiztossal, a térség egyéni országgyűlési képviselőjével és Kovács Tamással, a település polgármesterével közösen avatta fel a több mint ötmilliárd forint állami támogatásból épült új létesítményt.

mélykúti központ, beruházás, avató
Az új mélykúti központ a sportesemények és a minőségi szórakozás színterévé válhat
Fotó: Pozsgai Ákos

Bekő Csaba öt évvel ezelőtt egy képviselői, valamint egy alpolgármesteri ciklust követően lépett elő Érsekhalma vezetőjévé. Az elmúlt ciklusban több mint 300 millió forint pályázati támogatás érkezett az önkormányzathoz – tájékoztatta a a baon.hu-t a polgármester, aki jelenleg független polgármesterjelölt. A fejlesztésekről és a tervekről kérdeztük.

Közel a duplájára emelkedett az online és digitális térben elkövetett csalások száma az elmúlt évben – derült ki a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vezetőjének beszámolójából. Bátori Gábor rendőr alezredes a kiskunhalasi képviselő-testület előtt adott számot az elmúlt év bűnügyi adatairól.

A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített embercsempészés miatt vádat emelt egy hattagú bandával szemben, akik a szerb-magyar államhatártól 10 migráns személy szállítását szervezték meg. A csempészett személyeket két autóval fuvarozták, a szállítás zavartalanságát pedig egy előfutó autóval biztosították. Az egyik autót a rendőrök Kerekegyházánál lekapcsolták, a másik autó azonban sikeresen eljutott a migránsokkal a nyugati határig.

Lezárták a nyomozást azzal a 35 éves kecskeméti nővel szemben, akinek közel tucatnyi bűncselekmény van a rovásán. A nőt tavaly szeptember 11-én vették őrizetbe a vármegyeszékhely nyomozói, mivel a beszerzett bizonyítékok azt igazolták, hogy több áruházból lopott, és egy férfit is kifosztott.

Czuczu Cintia rendőr őrmester, a Bajai Rendőrkapitányság járőrvezetője első alkalommal indult el az IFBB Fitness és Testépítő Magyar Kupa versenyen, ahol négy kategóriában egy arany- és három ezüstérmet szerzett, a Miss Zsaru kategóriában pedig második helyezést ért el – számolt cikkében a Zsaru Magazin, amelyben interjú jelent meg az éremhalmozó testépítőről.

A jánoshalmi Király Lovastanyán a solti székhelyű Consult Agro Kft. szervezésében egy kiemelkedő érdeklődéssel kísért eseményen vehettek részt az agrárszektorban dolgozók. Az esemény sokszínűsége, dr. Andréka Tamás államtitkár előadása volt a garancia arra, hogy a gazdálkodók szép számmal érkeztek az összejövetelre. Így közel 110 gazdálkodó jut első kézből fontos információkhoz mások mellett a július 1-jén hatályba lépő, a termőföldre vonatkozó szabályokról.

A helyiek összefogásának köszönhetően megújulnak az egykori szőlőhegyek harangjai, haranglábai. Ezek közül az elsőt, amit 1930-ban állítottak a helyi gazdák, vasárnap szólaltatták meg ismét. A felújított zsidóhegyi haranglábat dr. Juhos Imre plébános szentelte meg. Az esemény a helyi Őszidő Nyugdíjas Klub műsora tette még ünnepélyesebbé.

Hamarosan biztonságosan, a gépjárműforgalomtól elkülönítve közlekedhetnek a kerékpárosok a Csanyi úton. A napokban ugyanis elkezdődött kerékpárút megépítése Félegyháza egyik legforgalmasabb útvonalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában