Összefoglaló

2024.04.14. 20:50

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 14.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Egy 80 év körüli férfit mentettek ki a halasi égő házból, akinek úgy tudjuk, hogy a testének több mint 80 százaléka megégett. 

tűz, láng, Kiskunhalas
Lakhatatlanná vált a halasi ingatlan
Fotó: Pozsgai Ákos

Motorkerékpárossal ütközött össze egy személyautó Baján, az 55-ös főút Szegedi úti szakasza és a Mérleg utca találkozásánál. A városi hivatásos tűzoltók és a társhatóságok járművei mellett mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. 

Lajosmizse közelében eladó egy csodás birtok. Az ingatlanok erdővel teljesen körbeölelt területen 2020-ban épültek, illetve újjáépültek. A dupla komfortos 200 négyzetméteres családi ház mellett két vendégház, fedett terasz konyhával, 4 boxos istálló, karám is helyet kaptak. Így, ha kedve tartja, tarthat lovakat és akár egy nagyobb vendégsereget is fogadhat.

Mire számíthatnak az idén a bodzatermesztők? Érdemes-e a bogyós gyümölcsöt termeszteni? Megint kiszámíthatatlan árak jellemzik majd a felvásárlási időszakot? Egyebek mellett ezek a kérdések is szóba kerültek azon a szakmai fórumon, amelyet a Kecelen a Fresh Fruit TÉSZ rendezett.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere volt a Rádió 1 Gong Téma című műsorának vendége. A polgármester a Kadafalva fejlődéséről, valamint a kiskörút ez évben várható felújításáról beszélt a rádióműsorban.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy Kecelen helye és szerepe van a szőlőtermesztésnek és a borkészítésnek mint az, hogy 32. alkalommal rendeztek borversenyt a településen. Erre 78 borral, illetve 30 szőlőből készített párlattal neveztek a versenyzők a napokban.

Évértékelő közgyűlést tartott a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetség pénteken Kiskunhalason. A közgyűlésen dr. Fekecs Dénes vármegyei elnök, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) általános és stratégiai elnökhelyettese tartott beszámolót a tavalyi esztendő sok esetben kiemelkedő eredményeiről.

Egykoron mocsár állott Kecskemét belvárosában. A Dellő mocsár emlékét ma már csak egy közeli utca neve hordozza. Emellett a város múltjához tartozik a Széktó is, melyben szintén többen fürödtek, a szikes víz gyógyhatását is hamar felismerték.

Vasárnap Bács-Kiskunban több településen is megdöntötték a korábbi napi rekordot.

Április 15-én, hétfőn rendezik meg Kecskeméten a XXIX. Gyermekek a gyermekekért gálát a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban. Ennek apropóján beszélgetett Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke és Sirkó László színművész Faragó Miklóssal a Rádió 1 Gong Téma című műsorában.

Hajunk, körmünk, bőrünk egészségét rengeteg tényező befolyásolja, például a táplálkozás minősége, hiszen az egészséges étrend számos jótékony vitaminnal segíti szervezetünket. Viszont emellett is felmerülhet a kérdés: szükséges-e további vitaminokat szedni? Ebben segítenek Dormánné Szabó Brigitta dietetikus tanácsai.

Szombaton elindult az idei menetrend szerinti hajtányközlekedés a Kecskeméti Kisvasúton.

A péntektől vasárnapig tartó tavaszi pincenyitogatóban résztvevő tizennégy pince tulajdonosa szerint minden idők egyik legsikeresebb szezonnyitó rendezvénye zajlott a hétvégén a Hajós-Pincefaluban. Az ország számos településéről érkező vendégek már előzetesen több mint 200 pincelátogatására feljogosító bortúra jegyet vásároltak. Akik nem készültek előre, azok sem csalódtak, hiszen a helyszínen, a Cabernet Borturisztikai Látogatóközpontban jegyet válthattak. Valamennyi pince ajtaja nyitva volt, szívesen várták a vendégeket, akik közül nagyon sokan a nyárias meleg elől a pincék mélyére, a hordók és a nemes penésszel borított palackok közé húzódtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában