Összefoglaló

2024.04.29. 20:34

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 29.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Május 4. és 21. között tizedik alkalommal lesz Születésünnep Kecskeméten. Kovács-Dandi Csilla főszervező ezúttal nemcsak a kismamáknak és kisgyermekes családoknak szeretne kedvezni az ingyenes programokkal, hiszen a meddőség témaköre és a speciális igényű gyermekek nevelése is teret kap.

jótékonysági vadászat, adomány, átadó, kecskeméti kórház
Ultrahangos inhalátort vásároltak a kecskeméti kórháznak a jótékonysági vadászat adományából
Fotó: Bús Csaba

Az első nagy tavaszi országos vásárba tízezrek sereglettek vasárnap Nagykőrösön.

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés és gyermekmunka miatt vádat emelt két férfival szemben, akik munkaszerződés és munkavédelmi oktatás nélkül foglalkoztattak egy 15 éves fiút, akinek munkavégzés közben a kezei a flakonfúvó gép préspofái közé szorultak.

A múlt héten kiemelkedően magas volt az ittas vezetők száma vármegyében, az egyenruhások 26 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük hárman okoztak balesetet.

A hőmérséklet ismét a sokévi átlag fölé emelkedett, vasárnap többfelé mértek 25 foknál magasabb értéket– adta hírül közösségi oldalán HungaroMet Nonprofit Zrt.

Szent Kamill a kórházak, az ápolók, a betegek és a haldoklók védőszentje, a róla elnevezett szaktanterem ünnepélyes átadást a napokban tartották a bajai Szent László Általános Művelődési Központban (ÁMK). Az eseményen Dávid Bernadett nővér, a Mi Asszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulatának általános főnöknője, Zsigó Róbert miniszterhelyettes, Baja és térsége országgyűlési képviselője is beszédet mondott. Az átadáson részt vett Kámánné dr. Bari Bernadett a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje.

Szerdán rendezik meg a kecskeméti majálist a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A programokról a Rádió 1 Gong Téma című műsorában Nemcsik Mátyás, a Hírös Sport Nonprofit Kft. kommunikációs és marketing osztályának vezetője, illetve Gál Zsombor, marketing munkatárs számolt be.

Másfél millió forint gyűlt össze a tavaly december 27-én immár ötödik alkalommal Bács-Kiskun vármegyében megrendezett jótékonysági vadászaton, amit – mint minden évben – a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány és általa a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztálya javára ajánlottak fel a karitatív vadászok. Idén az összegből a kecskeméti gyermekosztály számára 4 darab kórházi ultrahangos inhalátor készüléket vásároltak, amit hétfőn adták át a kórházban.

Császártöltés nyit a borturizmus felé. Szombaton Nyitott Pincék Borvirágos Tavasz keretében a Főkáptalan pincesori pincék borászatai várták a látogatókat. A borvidéki versenyen két hete a császártöltési pincészetek hozták el a legtöbb arany érmet.

Az ÁGOTA Közösség 10 új nevelőszülőt köszöntött április 28-án. Ők nemrégiben elvégeztek egy nevelőszülői képzést, amely során szakmai ismeretekkel és a KÁSZPEM rendszer szemléletmódjával bővítették ösztönös gyermekszeretetüket és gondoskodni akarásukat. Nekik köszönhetően nemsokára hat új nevelőszülői család tárhatja ki kapuit gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok előtt Bács-Kiskun vármegyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában