Kirándulás

Lizik-Varga Katalin

A nyaralás nem mindig úgy sikerül, ahogy azt előre eltervezzük. Főleg akkor kell újratervezni mindent, amikor az időjárás is közbeszól az elképzeléseinkbe. Az én idei nyaralásomat az esőzések miatt kellett újragondolni. A strandolást így kirándulások sora váltotta fel – de azt hiszem, ez így volt a legjobb. 

Nyár elején, amikor elterveztem a vakáció napjait, nem tudtam, hogy pont az idei nyár legcsapadékosabb időszakát fogom kifogni. Ugyanis az elmúlt évek tikkasztó nyári hónapjait látva senki sem sejtette – én pedig a legkevésbé –, hogy idén a nyár közepén egy teljes hétig úgy érezzük majd, mintha beköszöntött volna az ősz. 

Bár így a strandolás helyett a kirándulásoké és a városnézéseké lett a főszerep, én mégis kivételesnek érzem az idei nyaralást. Visszatekintve pedig azt mondhatom, hogy igen, az esős időjárásnak is megvan a maga varázsa. Azt is megtapasztaltam, hogy nem kell messzire utazni ahhoz, hogy szép helyeket lássunk. Ugyanis hazánk gyönyörű tájai, várai, látnivalói újra és újra lenyűgöztek.  

A vakáció nem mindig úgy alakul, ahogy eltervezzük, de ki mondta, hogy attól még nem lehet szórakoztató és emlékezetes? Az esőben való nyaralás végül is megtanított az alkalmazkodásra, a kreativitásra, és arra, hogy minden helyzetből ki lehet hozni a legjobbat.