Torzító szemüveg

Lizik-Varga Katalin

Minden anya életében egyszer megfogalmazódik a kérdés: vajon jó anya vagyok? Néhány édesanya pedig különösen retteg attól, hogy el ne rontson valamit, mert fél a többiek véleményétől. Azt persze senki sem mondta nekik, hogy az anyaság kihívásoktól mentes lesz, de a közösségi médiában látott „tökéletes anyák” láttán sokan mégis elbizonytalanodnak és elfelejtik, hogy ez a legcsodálatosabb dolog a világon. 

Én a legnagyobb problémát abban látom, hogy az anyukák ma nagyon sokszor a közösségi média szemüvegén keresztül nézik magukat. Nem is csodálom, hiszen minden második képen egy-egy olyan anyuka jön velünk szembe, aki úgy néz ki mintha egy divatmagazinból lépett volna elő. Azonban higgyük el, a valóságban sokszor ezeknek az anyáknak is kócos a haja és foltos a ruhája. A képernyő mögötti káosz csupán a pillanatképeknek köszönhetően nem látszik.  

Az anyai életnek humoros oldala is van. Jó lenne, ha ebből látnánk többet a közösségi oldalakon és máris kiderülne, hogy mindannyian ugyanazokkal a kihívásokkal nézünk szembe nap mint nap. Például egy csésze kiömlött tej miatt nem muszáj mindig balhét csapni, nevethetünk is egy jót saját magunkon. 

Az igazi „szuperanyák” tisztában vannak azzal, hogy az igazi boldogság a kis pillanatokban rejlik, és azt nem a közösségi oldalakon találjuk meg. Legyünk büszkék az anyaságunkra, és ne feledjük, hogy az életünk a valódi pillanatoktól lesz színes és igazán gyönyörű!