labdarúgás

2021.05.01. 10:55

Elfogadták tizenhárom egyesület megye egyes licenckérelmét

Április utolsó napján a Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága meghozta a döntését a 2021–2022-es bajnokságra beadott, megyei első osztályban való indulásra jogosító licenckérelmek elbírálásával kapcsolatban. A licencért folyamodó mind a tizenhárom klub megfelelt a követelményeknek.

Vincze Miklós

Fotó: BUS_CSABA

A szakszövetség központi igazgatósága, a Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értelmében két Bács-Kiskun megyei klub, a Kecskeméti TE és a Tiszakécskei LC kapta meg a licencet az NB II.-ben való indulásra, és két megyei klub, a Jánoshalmi FC és a Kiskőrösi LC az NB III.-ban való indulásra.

Ami a megyei első osztályba való licenckérelmeket illeti, a Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun megyei igazgatósának a döntése értelmében tizenhárom klub felelt meg a követelményeknek. A megyei első osztályú licenckérelmet beadó sportszervezeteknek három területen kellett megfelelniük az MLSZ Amatőr Licenc Szabályzatában előírt követelményeknek. Rendelkezniük kell az Infrastruktúra Szabályzat előírásainak megfelelő sportlétesítménnyel, képesnek kell lenniük a megfelelő személyi feltételek biztosítására – azaz megfelelő képzettséggel rendelkező sportszakemberek alkalmazására –, és kötelesek biztosítani az üzleti tervet, vagyis a működéshez szükséges gazdasági feltételeket.

A 2021. április 10-i határidőig tizenhárom sportszervezet adta be licenckérelmét, a felmerülő hiánypótlások elvégzésére április 25-ig volt lehetőség. Az MLSZ BKMI Versenybizottsága, mint az MLSZ BKMI I. fokú licencadó szervezete az alábbi tizenhárom sportszervezet részére adta meg a 2021-2022. évi Megyei I. osztályú licencet:

Akasztó FC,

Bácsalmási PVSE,

Harta SE,

Kalocsai FC,

Kecel FC,

Kecskeméti LC KTE-SI,

Kerekegyházi SE,

Kiskunfélegyházi HTK,

Kiskunhalasi FC,

Lajosmizsei VLC,

Solti FC,

Soltvadkerti TE,

Szabadszállási SE.

Ez ugyan csak tizenhárom csapat, a fentebb említett határozatok azonban megteremtik annak a lehetőségét, hogy ideális esetben akár tizenöt csapatos is lehet ősztől a megyei első osztály úgy, hogy a megyének három csapata NB-s bajnokságban szerepel. A legideálisabb esetben Bács-Kiskun megyének ugyanis ősztől – ha a Tiszakécskei LC és a Kecskeméti TE megnyerni az NB III.-as bajnokságot – lehet akár két NB II-es csapata is. Amennyiben a megyei első osztályú bajnokságot megnyerő azon két klub közül kerül ki, akik megkapták az NB III.-ban való indulásra a licencet – ez a Jánoshalma és a Kiskőrös –, és az a csapat sikerrel vívja meg az esetleges osztályozót, a megyének lehet egy NB III.-as csapata is. Ha ez így alakul, akkor a Solti FC jelentkezésével a feltöltési szabály alkalmazásának köszönhetően – amennyiben a Solt képes a megyei másodosztályban az első hat között végezni, márpedig jelenleg erre minden esélye megvan – akár tizenöt csapatos is lehet ősztől a megyei első osztályú bajnokság mezőnye, hiszen ebben a mezőnyben jogosult indulni a Tiszakécske második csapata is, illetve azon, NB III.-as licenccel rendelkezdő egyesület, amely végül mégsem az NB III.-ban indul el. Ha egyik, jelenleg NB III.-as licencel rendelkező egyesület sem lép végül följebb, akkor akár tizenhat csapatos is lehet ősztől a megyei első osztály mezőnye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!