Sport Hírek

2007.03.20. 10:56

Nem voltak azonos súlycsoportban

A pozsonyiak az ősszel kísérleti jelleggel indultak a magyar bajnokságban és hamar ki is bérelték az utolsó helyet.

-

Ám a KARC nem vehette félvállról a meccset: egyrészt a szlovákok erősödéséről érkeztek hírek, másrészt ez felkészülés volt az Esztergom elleni rangadóra.

Gyors szélsője, Nagy révén már az első támadásból célt ért el a KARC. A vendégek 7-7-re még egyenlítettek, de hamarosan 19-7-re alakult az állás. Utána hiába védekeztek lelkesen a szlovákok, a hazai fölény egyre nőtt. A II. félidőben a szlovákok már csak a katasztrofális vereség elkerülésével és a játék lassításával foglalkoztak. A KARC cserékkel frissítette sorait, de közben cseppet sem hagyott alább lendületes játéka. Az i-re a pontot a mérkőzés legjobbja, Fehér Attila harmadik ötpontos akciója tette fel. Így alakult ki az osztálykülönbséget tükröző 83-7-es végeredmény.

Érdekesség, hogy a szlovákok az őszi 43 pontos vereségüket hozó mérkőzésükhöz képest most sokkal jobban játszottak, viszont a KARC ezúttal nem vette át a gyengébb csapat ritmusát. Különösen szünet után rukkolt elő lendületes, ötletes játékkal. A felkészülést tekintve is hasznos volt ez a mérkőzés, hiszen a hírös városi alakulat március 24-én a nagyszerű formában levő Esztergomi Vitézeket fogadja. A meccs igazi presztízscsatát ígér, hiszen a győztes nyeri meg az alapszakaszt és várhatja a kedvezőbb pozícióból a rájátszást.

Extra Liga 9. forduló: Kecskeméti ARC – 1. RC Slovan Bratislava (szlovák) 83-7 (33-7). Psz.: Hegedűs Sz. 31, Fehér 15, Hegedűs F. 10, Sütő 5, Tóth Á. 5, Tóth R. 5, Németh 5, Nagy 5, Beke 2.
 

Címkék#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!