Sport Bács-Kiskun

2016.11.08. 16:39

Négy versenyen indult, négyszer győzött a tehetséges fiatal sportoló

Magyari Kristóf atlétikában bontogatja szárnyait. Még nincs tizennégy éves, ám eddig minden versenyét megnyerte.

Szentirmay Tamás

Boros Kornél a helyi általános iskola testnevelője jó szemű tanár, hamar felfigyelt Magyari Kristóf tehetségére. Tavaly április végén a magasugrást gyakorolták, amikor észrevette, hogy Kristóf kimagaslóan tehetségesebb ebben a számban. Szólt is kecskeméti kollégájának, Adamik Zoltánnak, aki pártfogásba vette az akkor még csak tizenkét éves Kristófot. Leigazolta a Kecskeméti Atlétikai és Rögbi Clubhoz, aki azóta rendszeresen jár edzésekre. Kristóf elsőre a 130 centiméteres magasságot tudta átugrani, de eljutott az általános iskola tornatermében 157 centiméteres magasságig is. Kecskeméten már a 160 centimétert is át tudta vinni, és egyre jobb eredményeket ért el, mivel heti három edzéssel fejlesztette tudását.
Adamik Zoltán rávette, hogy a magasugrás mellett más atlétikai számokat is kipróbáljon. Így jött képbe a távolugrás, gerelyhajítás, és a gátfutás, vagyis a több próba.  Az elmúlt év tavaszán indult a diákolimpián, ahol bejutott az országos döntőbe, és 170 centiméterrel meg is nyerte korosztályában a versenyt. Ezt követően Lengyelországba utazhatott nemzetközi versenyre. Ott már 180 centimétert teljesített és nem talált legyőzőre, pedig hat ország korosztályos magasugrói versenyeztek. Ettől kezdve még komolyabban vette a sportolást.

– Mindent beleadtam, hogy minél jobb eredményeket érjek el. Szerintem abból lehet jó magasugró, akinek megfelelő akarata és rúgóképessége van – fogalmazta meg Kristóf, akinek a tehetségére nem csak a megyében, de már országosan is felfigyeltek. Beválogatták a korosztályos nemzeti válogatottba. Szeptember elején a magyar válogatott színeiben vett részt Olaszországban, egy nemzetközi versenyen, ahol távolugrásban 562 centimétert ért el. Ezzel a teljesítményével szintén az első helyet szerezte meg. Szeptember közepén, Székesfehérváron rendeztek több próba országos versenyt, ami gerelyhajításból, 80 méteres gátfutásból, magas- és távolugrásból állt. Azon a versenyen is összetettben az első helyet szerezte meg. Kristóf közelebbi célként azt fogalmazta meg, hogy szeretne minél több versenyen indulni. Mint mondta, nem okoz számára nehézséget, hogy Kecskemétre kell edzésekre járnia. Távlati célként pedig azt említette, hogy szeretne élsportolóvá válni. Nyolcadikos osztálytársai természetesen büszkék Kristófra, aki januárban tölti be a 14. életévét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!