Sport Bács-Kiskun

2011.12.02. 08:09

Futottak egy kört a Szeged Betonnal

Csütörtök késő délután a Szeged Beton magyarkupa-győztes csapatának kezdeményezésére több százan futottak egy kört az újszegedi ligetben az egészséges életmód jegyében.

szegedma.hu

A Szeged Beton vezetésének célja ezzel az akcióval az volt, hogy a téli időszakban is kimozdulásra bírják a négy fal közül, s a jelenlévő több mint négyszáz mozogni vágyó részvétele jelezte a kezdeményezés sikerességét, dacára a csütörtök kora esti mínusz 2-3 fokos hidegnek. Az összegyűlteknek a csapatkapitány Varga Péter rögtönzött kis bemelegítést, majd elrajtolt a mezőny, írja a szegedma.hu.

“Arra gondoltuk, hogy ilyen formán is igyekszünk a sportot és az egészséges életmódot népszerűsíteni, hiszen a tél közeledtével szürkülnek a hétköznapok, s ki akartuk mozdítani az embereket a ligetbe egy futásra” – mondta el portálunknak a Beton csapatkapitánya, nevetve hozzátéve, aki vízilabdázni megy, az általában nem nagyon szeret futni, így a futás nem igazán része pólósaink életének.

“Nagyon sokan eljöttek, hogy velünk fussanak, ez hasonlóan megható érzés ahhoz, mint amikor megérkeztünk a városháza elé a magyar kupával” – közölte Vincze Balázs, a Szeged Beton vezetőedzője. “Nagyon nagy örömmel tölt el, hogy ilyen látványos a csapatunk támogatottsága a szurkolók részéről. Szeretnénk még hasonló kezdeményezések élére állni a bajnoki év hátralévő időszakában” – tette hozzá a sikeredző, aki a rajt előtt kérte a jelenlévőket, minél többen látogassanak ki hétfőn a Vasas elleni bajnoki derbire, valamint bejelentette, hogy a klub felajánl egy raklap ásványvizet a szegedi gyermekklinika javára a legjobb szurkolótábornak járó, a magyar kupa névadószponzora biztosította jutalomból.

A Fuss egy kört a Szeged Betonnal! nevet viselő kezdeményezéshez nem csak szurkolók, érdeklődők, barátok csatlakoztak, hanem más szegedi sportegyesületek tagjai is, mint az SZTE-Szedeák férfi, és az ABCOM-Szeged női kosarasai, a Titán TC atlétái, a Szegedi AK “boszorkányos” focistái, a sárkányhajósok vagy éppen a szegedi Murénák búvárúszói. “Varga Péter régóta jó barátom, ezért is gondoltam amikor hallottam a kezdeményezésről, hogy páran a srácokkal mi is részt veszünk a futáson” – tudtuk meg Kiss Zsolttól, a Szedeák csapatkapitányától, aki Molnár Miklós, Nebojsa Dukics és Tomiszlav Ivosev társaságában futott egy kört a Betonnal.

“Jót tett ez a kis mozgás” – mondta el Cserhalmi Julianna a Szeged Beton elnöke a futás után. “Régebben sokat mozogtam, ám mióta a klub vezetője vagyok kevesebb időm jut rá. Nagyon örülök neki, hogy ilyen sokan jöttek el és futottak egy kört velünk a ligetben” – tette hozzá az elnök asszony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!