Sport Bács-Kiskun

2010.05.16. 10:57

Az eső sem szegte kedvét a futóknak

Nem fogadta kegyeibe az ég a III. Kolon-tó futás részt vevőit. Először csak szemerkélt az eső, majd esett rendesen. Ez azonban a sportolókat egyáltalán nem zavarta.

Sz. T.

– Fogadni mernék abban, ha mínusz húsz fok lenne, és jegesmedvék mászkálnának a környéken, akkor is csak legfeljebb hárommal lennénk kevesebben – utalt Németh Géza nyárlőrinci futó a rossz időjárásra. Igaza lehetett, mert egy-két kivétellel, csak olyan arcokat lehetett látni, akik ott vannak szinte minden megyei futóversenyen. Két kollégánk, Popovics Zsuzsa és Ökrös Csaba is ott volt a mezőnyben, és jó idővel teljesítették a vállalt 10,5 kilométeres távot.

Először az óvodások, majd alsó, utánuk pedig a felső tagozatosok vágtak neki az ötszáz, illetve nyolcszáz méteres távnak. A 2,5 és öt kilométeres távon azok indultak, akik már rendszeresen futnak, de még több kilométert nem akartak, vagy nem mertek bevállalni. A fő szám, a nagyok versenye, 11 órakor rajtolt.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Gyerekek is szép számmal vettek részt a futáson
[/caption]

Szinte mindenkit fel lehetett volna sorolni név szerint, mert ők már rendszeres látogatói a megyei futó versenyeknek. Rivalizálás természetesen köztük is van, de szinte mindenki tisztában volt azzal, hogy a férfiaknál Szalóki Róbert, a nőknél Román Vanda ér leghamarabb a célba. Így is lett, persze azért mindenkit saját korosztályának megfelelően kell mérni, és mi büszkék vagyunk Popovics Zsuzsa és Ökrös Csaba teljesítményére is.

Az eredményhirdetés után tombolahúzást is tartottak, és aki nem ment haza a szakadó esőben, az értékes ajándékot is nyert.

Ezek is érdekelhetik