Sport Bács-Kiskun

2010.04.22. 10:22

Lesz-e üzemzavar a „Tromos” belső hármasánál?

Háromhetes szünet után folytatódik a csata az 5-8. helyért a férfikézilabda élvonalban. A Budapest Bank Kecskemét 17 órakor a PLER KC ellen mérkőzik a fővárosban.

R. I.

A Budapest Bank Kecskemét csapata igyekezett nem csak felhőtlen pihenéssel tölteni a válogatott programja miatti hosszú kényszerszünetet. Skaliczki László szakmai igazgató együttese két előkészületi mérkőzést is vívott, egy vereség (Dunaferr 35-38) és egy győzelem (Gyöngyös 32-27) a mérleg.

Bajusz Sándor öt éve húzott le egy idényt a fővárosiaknál. „A mostani csapat tagjai akkor még az ifiben játszottak” – emlékezett a nem is oly régi múltra Bajusz, akit reggel félve hívtunk fel, de ő kikérte mgának azt, hogy esetleg még ágyban van.

– Korán reggeltől már a cégem ügyeit intézem, van egy kamionos vállalkozásom, én és Berta Robi már nem elsősorban a kézilabdából élünk – mondta a kecskemétiek rutinos játékosa.

Az esélyekről annyit nyilatkozott, hogy szerinte az dönti el a pontok sorsát, hogy sikerül-e „zárlatot okozni” a házigazdák nagyon erős belső hármasánál. – A Balogh, Lékai, Lendvay trió a PLER motorja, ha nekik megy, akkor bárkit legyőzhetnek a hazai mezőnyben. Nekünk az a feladatunk, hogy megállítsuk őket, ne érhessenek el könnyű gólokat. Azt hiszem, ha kevés gólos meccset vívunk, akkor akár győzhetünk is a lőrinci sportcsarnokban.

Ami nehezíti a kecskemétiek dolgát az az, hogy a piros lapok miatt kényszerpihenőn lévő Szabó Péter nem játszhat. A csapat egyik legeredményesebb tagja csak a lelátón szurkolhat társainak. Mellette a derékfájdalmai miatt a szlovák kapus, Michael Shejbal sem szállhat harcba a mai találkozón.

– Szerencsére az én sérülésem rendbe jött, ezért már az elmúlt meccseken is játszhattam. Igaz, egy ideig még éreztem fájdalmat, de mára ez már a múltté. Nagyon kemény, harcos mérkőzésre számítok, s remélem meglephetjük a „Tromost” – mondta végezetül a reggel héttől dolgozó Bajusz Sándor.

A most folyó bajnokságban eddig mindig 23-án mérkőzött a két csapat: szeptember 23-án 28-24-re, december 23-án 31-25-re nyert a PLER. Most, április 23-án javíthat a számára kedvezőtlen mérlegen a Kecskemét.

A bajnokság állása
Rájátszás az 5-8.helyért:
5.  Csurgó 5 pont
6.  PLER KC 5 pont
7.  Kecskemét 2 pont
8.  Balatonfüred 2 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!