hirdetés

2021.11.18. 23:55

Év Homlokzata különdíjat ítéltek a Generál Centrál Kft.-nek

Fotó: Benedek Bognár

Az Év Homlokzata különdíjban részesült a kecskeméti székhelyű Generál Centrál Kft. az országosan meghatározó építőanyag-gyártó Baumit Kft. Év Homlokzata 2021 pályázatán. Az elismerést az egyedi, semmilyen más épülethez nem hasonlítható szabadszállási Mézeskalács Bölcsőde homlokzati megjelenéséért kapta a kecskeméti székhelyű kivitelező cég. A Budapesten tartott díjátadón elhangzott méltatásban kiemelték, hogy a különdíjjal olyan épületet ismertek el, amely különleges értékeket hordoz, melyek a szép és élhető környezethez járulnak hozzá. A párját ritkító, színes homlokzattal ellátott bölcsődeépülettel kapcsolatban hangsúlyozták, hogy az átgondolt koncepció mentén alkalmazott színek az építészeti kifejezőeszközöket kiegészítik, megerősítik, így jelezve még inkább az épület funkcióját.

A méltatásban kihangsúlyozták, hogy a kivitelezéssel mestermunkát végzett a Generál Centrál Kft.: minden apró részletnek jelentősége van, és hatalmas szakmai tapasztalatot igényelt az íves és színekkel strukturált felületek kialakítása. A gondos tervezésnek és kivitelezésnek köszönhetően egy olyan épület született, ami a mesék világát megidézve funkcionalitása mellett elvarázsló szépségével is hozzájárul ahhoz, hogy jobb hely legyen a világ.

A díjat a Generál Centrál Kft. képviseletében Fekete-Szántói Katalin projektfelelős és Utasi Péter ügyvezető vette át. Katkics Tamás építész tervező elismerő oklevélben részesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában