Összefoglaló

2024.05.08. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 8.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A Kiskunsági Vízkiközmű-Szolgáltató Kft. Dunaegyházától Csikériáig több mint félszáz településen szolgáltatja a vizet, köztük Kalocsán, Kiskőrösön, Kecelen, Soltvadkerten és Kiskunhalason is. A közel 1500 kilométer hosszú vezetékrendszert felügyelő cég számára óriási kihívást jelent a rendszer karbantartása. Mátyus Zoltánnal, a vállalat cégvezetőjével beszélgettünk.

szülés-kiállítás 11
Fotó: Orosz Fanni

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető bódult állapota miatt egy kanyarban átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, ahol egy szemből érkező autóval összeütközött. A vétlen sofőr a baleset következtében maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett.

Flóring Balázs és Csíkos Benjamin ezekben a napokban érettségizik a kecskeméti Bolyai János Gimnáziumban. Mindketten kimagasló tehetségek, és egyiküknek sem kell fizikából érettségiznie, hiszen már korábban előrehozott vizsgát tettek. Fizikatudásukat már számos alkalommal együtt kamatoztatták, hozzátéve egyéni informatikai és matematikai képességüket. Az eredménye legutóbb a TUDOK konferencián egy első helyezés lett.

Miután a fellépő művészekkel egyeztetve véglegessé vált Kalocsa hagyományos jótékonysági kulturális seregszemléje, a XXXII. Kék Madár Fesztivál háromnapos programja, a néhány újdonságot is tartalmazó műsorfolyamot Lakatos György fagottművész, a fesztivál igazgatója sajtótájékoztatón ismertette.

A szülés-születés mindannyiunk története, mindenkit érint, mégis kevesen ismerjük valójában. Sokan azt gondolják, a szülés a szükséges rossz, ami a vágyott jóhoz, a babához vezet. Pedig a valóság több ennél. Életünk egyik legnagyobb kihívása lehet egyúttal pozitív szülésélmény, életre szóló erőforrás is, erre pedig Némáné Ella kiállítása a bizonyíték.

Nagy érdeklődés mellett a kecskeméti Születésünnep keretében kedden tartották meg a szülészeti fórumot, ahol a várandósok és kisgyermekesek bátran kérdezhették a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókorház szülészeti-nőgyógyászati osztály vezetőjét, orvosait, rezidenseit, szülésznőit. A szülészeti fórum elérte a célját, nyílt és őszinte párbeszéd folyt a résztvevők között.

A becslések szerint 2011–2022 között kétmillió ember emelkedett fel a hazai középosztályba. Azaz ennyien éltek jobban, mint az azt megelőző években. Minderről dr. György László kormánybiztos a Nemzetgazdasági Minisztérium képviseletében beszélt egy Kunszentmiklóson rendezett gazdaságfejlesztési fórumon. Az eseményen cégvezetők vettek részt, a programot a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezte.

Péntektől vasárnapig tart a XIX. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál Kecskemét főterén. Megelevenedik magyarságunk számos értéke, de zenés, gyermek és szórakoztató programokból sem lesz hiány.

A városi rendőrőrs nyomozói február 20-án őrizetbe vettek egy 43 éves helyi férfit, mivel a bizonyítékok azt igazolták, hogy ő a felelős egy 84 éves asszony kirablásáért. A nyomozást a napokban befejezték és vádemelési javaslattal megküldték az iratokat az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában