kecskemét

2018.03.06. 17:30

Zsigóné Katival festettek húsvéti tojásokat a sorsközösség tagjai

Zsigóné Kati, a tojásdíszítés királynője vendégeskedett kedden a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központban. Az ismert művész a népkonyhára járó gondozottakkal közösen festett húsvéti tojásokat.

Sebestyén Hajnalka

A sorsközösség tagjai izgatottan, tojással a kezükben, kikészített festékekkel várták Zsigóné Kati tojásdíszítőt, aki húsvét előtt mindig kedves visszatérő vendég számukra. A művész különleges motívummal készült, számára az egyik legkedvesebb motívumot tanította meg nekik. A hétágú táltos létra motívumot sajátíthatták el a gondozottak, mely eredetileg viasszal kerül fel a tojásra, de ezúttal festéket használtak.

A festett tojások meglepően jól sikerültek. Ügyesek voltak a wojtylások, elsősorban hölgyek alkottak, de két férfi is csatlakozott a tojásfestéshez. Most először a festéshez kapcsolódóan lelki témákról is beszélgettek. A hétágú táltos létra motívum remek alkalmat adott arra, hogy a Zsigóné számára fontos hét fokozatot megbeszéljék. Az alázat, a jóindulat, a megbocsátás, a figyelem, a segítőkészség, az értékelés és az igazmondás értékek kerültek szóba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!