Országos

2007.08.30. 20:10

Nem szűnik meg a Kinyerma!

Ki ne emlékezne rá, amikor az ebéd lecsengett, a dallam fel. Csendült. És jött a: Kinyerma. Játék és muzsika tíz percben.

Forrás: MTI

Aki kérdez, aki válaszol. Hát, én mindég el voltam ájulva, hogy a 70-es, 80-as évek legegyszerűbb szakmunkásai is micsoda zenei műveltséggel bírnak. És, bár indulása óta nemzedékek nőttek fel, a Kinyerma nagyon jól tartja magát. A kérdés már csak az, amikor a mai és a holnapi, meg a holnaputáni ifjú generáció belenő a kinyermázásba, milyen zenéket fognak nekik adagolni felismerés céljából. A lényeg: a műsor, mely nélkül a gyöngyöző húsleves is ízetlen, továbbra is sugárzódik!

Na, de inkább ide írjuk a konkrét, nagy hírt, melyet az Emeregy - Kossuth Rádió komoly, zenei műsorával kapcsolatban kiadtak:

Nem szűnik meg a Ki nyer ma? című műsor

Nem szűnik meg, hanem a regionális műsorokban lesz hallható  szeptembertől a Ki nyer ma? című rádiós vetélkedő műsor - cáfolták  az MTI-nek küldött közleményben a csütörtöki sajtóhíreket az MR1-Kossuth Rádió évtizedek óta futó népszerű műsorának szerkesztői.
    
A különböző internetes fórumokon keringő híresztelésekkel szemben a népszerű Ki nyer ma? szeptemberben is tovább folytatódik  az MR1-Kossuth Rádióban, a szokott időben, 12 óra 48 perces  kezdettel - közölte a távirati irodával Szombathy Zita menedzser,  továbbá Magyar Kornél és Némethy Attila szerkesztő.
    
A műsor készítői és a rádió kommunikációs irodájának nevében  adott tájékoztatás szerint a műsor az őszi struktúraváltozás után  sem szűnik meg, hanem az MR regionális műsoraiban lesz hallható az  ismert vételkörzetekben, a rövid és középhullámú csatornákon.
    
A Ki nyer ma? című komolyzenei műveltségi vetélkedő, ami a  Kossuth adó népszerű műsora, 38 éve fut Játék és muzsika 10 percben  alcímmel. A vetélkedő a Magyar Rádió Márványterméből és más, külső  helyszínekről jelentkezett, és Cigány György volt az, aki a  műsorvezetők közül a legtöbbször tett fel kérdéseket a vetélkedő résztvevőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!