Országos

2007.08.17. 11:55

Nem bírta a terhelést a Skype

A szakemberek a Skype p2p-hálózatában található hibát teszik felelőssé a csütörtök reggel óta tapasztalható csatlakozási problémákért, amelyek világszerte megakadályozzák a felhasználók belépését.

Forrás: FN.hu

Az első jelentések magyar idő szerint csütörtök reggel futottak be a céghez, amelyek kivétel nélkül arról számoltak be, hogy nehezen, vagy egyáltalán nem lehet csatlakozni a hálózathoz. A Skype a megszokott procedúra helyett folyamatosan próbálkozik a belépéssel, a legtöbbször sikertelenül, így a felhasználók nagy többsége csak a tálcán lévő bejelentkező ikonig jut el. A fejlesztőknek azóta sem sikerült kijavítaniuk a problémát, a megoldást mára ígérik.

A cég kiadott egy rövid közleményt, amelyben úgy fogalmaznak, hogy a felhasználók egy része belépési gondokkal küszködik. A probléma okát nem közölték, mindössze annyit árultak el, hogy egy szoftverhibáról van szó, amelyet 12-24 órán belül kijavítanak. További érdekesség, hogy a Skype-letöltéseket is letiltották, vagyis jelenleg a program nem menthető le a hivatalos oldalról. Ezek a hiba kijavítása után lesznek ismét elérhetők.

Az eset elsősorban annak mérete és kiterjedése miatt tarthat számot a fokozott érdeklődésre. Világszerte számos felhasználót érint a hiba, akik csak nagy nehezen, vagy egyáltalán nem tudnak belépni immár, több mint egy teljes napja, és a hiba számos olyan vállalatot is érint, amelyek közvetve vagy közvetlenül használják a hálózatot és annak szolgáltatásait. A legtöbben azt kérdezgetik, hogy miképpen fordulhatott elő ilyen komoly, átfogó probléma és miért szolgáltat a cég ilyen kevés részletet - gyakorlatilag semmit - annak okáról.

A Skype saját adatai szerint világszerte összesen mintegy 220 millió felhasználó veszi igénybe a szoftvert és egyszerre általában 5-6 millió tartózkodik a hálózaton. Szakértők szerint ez eddig a legnagyobb kimaradás, a 2004-es és 2005-ös kisebb problémák után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!