#FuegoAlClero

2020.12.06. 19:14

Papok felgyújtással fenyegetése belefér a Twitter szerint

A papok élve elégetésére buzdít egy hashtag a Twitteren. A spanyol nyelvű #FuegoAlClero felhívás egy marxista csoport kreálmánya, akik így fejezik ki támogatásukat a spanyol oktatási reform felé.

A #FuegoAlClero hashtaget marxista felhasználók kezdték terjeszteni a Twitteren novemberben több olyan rajzzal együtt, amiken papokat égetnek el például máglyán. Ezzel azt akarták kifejezni, hogy támogatják a spanyol oktatási reformot, amely állami felügyelet alá vonná az állami iskolákban folyó hitoktatást és támogatásokat vonna meg az egyházi iskoláktól, mely akár azok bezárásához is vezethet – számol be a V4NA.

Az ügy óriási felháborodást keltett a spanyol katolikusok körében. Több ezren jelentették a hashtaget és az azokat tartalmazó bejegyzéseket, melyek szerintük gyűlöletet gerjesztenek és megsértik a Twitter erőszak, zaklatás és más hasonló viselkedésre vonatkozó irányelveit.

A hashtag és a papokat támadó rajzok és hasonló bejegyzések azonban a mai napig elérhetőek a közösségi oldalon. Többek között felszólítanak templomok felgyújtására is, mivel „csak az a templom világít, amelyik lángokban áll”. De idéztek Marxtól is, miszerint „a vallás a nép ópiuma”.

Bár a Twitter azóta sem távolította el a gyűlöletkeltő, gyilkosságra felszólító bejegyzéseket, a felhasználók egy új hashtaget indítottak, a #YoApoyoAlClero-t, ami annyit tesz: „támogatom a papságot”.

Címkék#v4na

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában