becsületbeli ügy

2018.04.10. 13:43

Elhalasztották a döntést az egyiptomi BBC iroda bezárásáról

A brit médiumnak azért kellene távoznia Egyiptomból, mert az a vád érte, hogy torzított, és álhírek egész sorát adta közre.

Egyiptomban egy bíróság kedden úgy döntött, hogy elhalasztja döntését április 24-ig a BBC kairói irodájának bezárásáról.

A feljelentés azt követően érkezett a bíróságra, hogy a BBC olyan interjút tett közzé, amelyben egy asszony azt állította, lányát titokban letartóztatták és börtönbe vetették a hatóságok 2017 áprilisában. Pár nappal később azonban a lány egy egyiptomi tévéműsorban tagadta, hogy bebörtönözték, vagy bármilyen bántódás érte volna. Anyját ezek után letartóztatták hamis információ terjesztéséért.

Az Egyiptomi Állami Tájékoztatási Szolgálat – a külföldi tudósítók sajtóközpontjának működtetője – nyilatkozatban követelte, hogy a BBC kérjen bocsánatot az interjúért.

A brit médium közölte, hogy jótáll tudósítói csapatainak becsületességéért, és napokon belül megvitatja a panaszt az egyiptomi hatóságokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában