Szavazás

2024.04.10. 13:09

Meghosszabbította a veszélyhelyzetet a parlament

Az indoklás szerint az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktus, illetve humanitárius katasztrófa, valamint ezek magyarországi következményei az elmúlt időszakban továbbra sem változtak.

MW

Kijelzőn a Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról szóló jegyzőkönyv kihirdetésérõl szóló javaslat szavazásának eredménye

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az országgyűlési képviselők 135 igen szavazattal döntöttek az orosz–ukrán háború miatt kihirdetett veszélyhelyzet november 19-ig történő meghosszabbításáról.

A baloldal a korábbiakhoz hasonlóan most sem támogatta a veszélyhelyzet meghosszabbítását.

A szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, illetve humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárításáról és kezeléséről szóló törvény módosítását, azaz a veszélyhelyzet meghosszabbítását azzal indokolják, hogy az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktus, illetve humanitárius katasztrófa, valamint ezek magyarországi – különösen menekültügyi, gazdasági és energetikai – következményei az elmúlt időszakban továbbra sem változtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában