Véletlen egybeesés

2024.02.04. 13:54

Egyszerre vált sürgető kérdéssé Svédország NATO-csatlakozása a dollárbaloldalnak és a dollármédiának

A dollárbaloldal rendkívüli parlamenti ülést hívtak össze a ratifikáció érdekében, a dollármédia ismét elárasztotta kérdésekkel a témában Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert a Kormányinfón.

MW

Ulf Kristersson svéd miniszterelnök a Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral tartott stockholmi sajtóértekezleten 2023. október 24-én

Forrás: MTI/EPA/TT Hírügynökség

Fotó: Jonas Ekstromer

Szinte egyszerre vált sürgető kérdéssé Svédország NATO-csatlakozása a dollárbaloldal és a dollármédia számára. Mint ismert, a baloldali frakciók közösen jegyzett levélben fordultak Kövér László házelnökhöz, amelyben rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezték, hogy az Országgyűlés döntést hozzon Svédország NATO-csatlakozásáról. A Fidesz azonban nem megy el az ellenzék által kezdeményezett parlamenti ülésre, tehát az Országgyűlés február 5-én sem szavazza meg a svédek NATO-csatlakozását – írja a Magyar Nemzet

A baloldali kezdeményezéssel egy időben a baloldali propagandasajtónak is égetően fontos lett Svédország NATO-csatlakozásának kérdésköre: a csütörtöki Kormányinfón például több tucat kérdést feltettek a témában.

A Telex nevében tíz kérdést tett fel Gyurcsány Ferenc volt jegybankelnökének a fia, a Parlamentből alvás miatt kitiltott Simor Dániel. Hasonlóan járt el a 24.hu is, aki Svédország NATO-csatlakozásával kapcsolatban nyolc kérdést intézett Gulyás Gergelyhez.

GULYÁS Gergely; SZENTKIRÁLYI Alexandra
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. február 1-jén
Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI

A csütörtöki Kormányinfó után hétvégén a HVG durrantotta be a témát: 

egy kétrészes dokumentumfilmet tettek közzé oldalukon, amit Finnországban forgattak, Oroszország és a NATO új ütközőzónájának bemutatva a térséget. 

Az amerikaiak fokozzák a nyomást?

A fentiekkel egy időben az Amerikai Nagykövetség honlapján a következő nyilatkozatot jelentette meg a magyar Országgyűlés 2024. február 5-i, hétfői rendkívüli ülésével kapcsolatosan:

Mivel Magyarország marad az utolsó szövetséges, aki ratifikálja Svédország NATO-tagságát, az Egyesült Államok üdvözli a február 5-re, hétfőre összehívott rendkívüli parlamenti ülés bejelentését, amely közös biztonságunk e kulcsfontosságú kérdéséről szól. Orbán Viktor miniszterelnök megígérte, hogy Magyarország az első adandó alkalommal cselekedni fog. A hétfői ülésszak lehetőséget biztosít erre.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában