Nem meglepő

2024.02.17. 10:13

Baloldali politikusok egész hada képviseltette magát az erőszakba torkollott pénteki civil tüntetésen

A Mandiner arról ír, hogy nem sikerült politikamentessé tenni a YouTube-influenszerek által kezdeményezett pénteki tüntetést. Az eseményen történt erőszaknak hivatalos következményei lesznek, Tényi István ugyanis bejelentést tett garázdaság vétség gyanúja miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányságra.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester is részt vett a tüntetésen

Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

Bár a szervezők politikamentesre hirdették a kegyelmi ügy miatt, YouTube-influenszerek által kezdeményezett tüntetést,

baloldali politikusok egész hada képviseltette magát a megmozduláson, és erről többségük büszkén posztolt is a közösségi médiában

- számol be róla a Mandiner.

Mint írják, a tüntetésen – amelyen többször is felhangzott a „Mocskos Fidesz” rigmus – nem meglepő módon 

ott volt Karácsony Gergely főpolgármester és Márki Zay-Péter, 

illetve további baloldali politikusok. 

A tüntetők között volt Demszky Gábor, Hadházy Ákos, Szabó Tímea, Jámbor András, Juhász Péter, Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Gelencsér Ferenc, Kunhalmi Ágnes, Harangozó Tamás, Brenner Koloman, Baranyi Krisztina és Oszkó Péter is. 

Garázdaság miatt tettek feljelentést a tegnapi influenszertüntetésen történtek után

Hivatalos következményei lesznek a péntek esti influenszertüntetésen történt erőszaknak - írja a Magyar Nemzet. Tényi István bejelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, ugyanis szavai szerint a Pesti Srácok beszámolójában közölt adatok – bizonyítottság esetén – a garázdaság vétség gyanújára utalnak.

Mint ismert, a péntek esti demonstráció hivatalos befejezése után a tüntetők egy része – körülbelül kétszázan – a Lendvay utcában található Fidesz-székházhoz vonult át, ahol a rendőrsorfallal néztek farkasszemet és a szokásos kormányellenes gyalázkodó szövegeket skandálták.

A Pesti Srácok operatőrét és riporterét körbevették a tüntetők, ha a rendőrök nem mentik ki onnan őket, akkor valószínűleg a lökdösődésnél súlyosabb tettlegesség éri őket.

Tényi úgy véli, hogy a mai Magyarországon szükség van arra, hogy a sajtó képviselőit, ha önmagukat nem tudják megvédeni, a büntetőjog szintjén is védelmezze a jog.

Különös megnyilvánulások is voltak a pénteki tüntetésen

Pottyondy Edina influenszer korábban még azt hirdette, nem arról fog szólni a demonstráció, hogy mondjon le Orbán Viktor, ehhez képest zúgott az „Orbán, takarodj!” - számol be róla a Magyar Nemzet.

Osváth Zsolt influenszer ugyanakkor arról beszélt, hogy "ha ellehetetlenítik a meleg párok számára, hogy gyermeket fogadjanak örökbe, az nem gyermekvédelem".

A Magyar Nemzetnek többen úgy nyilatkoztak, hogy 

hiába lett politikamentesnek beállítva a tüntetés, valójában igenis rányomta a bélyeget a demonstrációra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában