Kihívások

2023.10.02. 22:30

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat a magyar emberek biztonságáért dolgozik

A szervezet Kibertér műveleti központjának épületáldási ünnepségén mondott beszédet Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

MW

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat Kibertér műveleti központjának avatásán Budapesten 2023. október 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat a magyar emberek biztonságáért dolgozik, és biztosítja azt a 21. század kihívásai közepette is - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a szervezet Kibertér műveleti központjának épületáldási ünnepségén hétfőn, Budapesten.

BÉRES János; SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf; BARTHEL-RÚZSA Zsolt
Felavatták a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat Kibertér műveleti központját
Fotó: Balogh Zoltán / Forrás: MTI

Hozzátette: a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat "különösen kiemelt, különösen fontos nemzeti kincsünk", amelynek fejlődése, fejlesztése nagyon fontos mérföldkő a magyar haderőfejlesztés történetében. Emlékeztetett: a kormány évekkel az ukrajnai háború előtt kezdte meg a haderő fejlesztését.

A miniszter megjegyezte, az 1950-es évek óta - amikor a rádiófelderítő ezred laktanyája volt a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat jelenlegi objektuma - a technika nagyon sokat változott, és ehhez alkalmazkodni kell.

Fénysebességgel fejlődő informatikai hálózatok szövik át életünket, a mindennapok területére belopódzva, de beszivárognak a katonai műveletek területére is - jegyezte meg.

A miniszter hangsúlyozta: a kibertér katonai műveletekre felhasználása szükségessé tette, hogy az összes tudást, képességet egy helyre gyűjtve megépüljön a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat Kibertér műveleti központja.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, a központban dolgozók szolgálata speciális, mert ugyan sérüléssel, vérrel nem jár, de folyamatos, állandó munkát jelent. A miniszter szerint a központ a magyar emberek biztonságát szolgálja majd a 21. század kihívásai közepette.

Az épületet Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök és Mészáros László alezredes, protestáns tábori lelkész áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában