Haditechnika

2023.09.28. 21:32

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: a legjobb eszközökkel biztosítjuk a magyar emberek békéjét

A legjobb eszközökkel biztosítjuk a magyar emberek békéjét - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalán csütörtökön közzétett bejegyzésében abból az alkalomból, hogy Münchenben járt a KMW (Krauss-Maffei Wegmann) gyárban, ahol a Leopard harcjárműveket gyártják.

MW

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, a szerző testvére Szalay-Bobrovniczky Vince A Waldheim-ügy és Ausztria című könyvének bemutatóján az Aranytíz Kultúrházban 2023. szeptember 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a közösségi oldalára feltöltött videóban elmondta: Magyarország 44-et rendelt "ebből a csúcstechnológiás eszközből", a Leopard 2A7-esből, amely a NATO-nak felajánlott, de Magyarország biztonságát garantáló "nehéz dandár része lesz". 

Ezt kiegészítik még egyéb harcjárművek, mint a Leguan nevű hídvető harcjármű és mások is

 - tette hozzá. 

A honvédelmi miniszter arról is beszélt, hogy közösen dolgoznak a gyár vezetésével azokon a kiegészítő szolgáltatásokon, szimuláción, karbantartáson, amelyek "ezt az egészen különlegesen modern, kiváló minőségű flottát" támogatják a jövőben. 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf úgy fogalmazott: "A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát."
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában