Genderlobbi

2023.07.22. 16:36

Mentesülnek a bevetések alól a transznemű amerikai katonák

Hamarosan eljön az az idő, amikor már nem lesz annyira meglepő, ha egy férfinak született katona sminkkel, műszempillával és női ruhában jelenik meg, hogy elrettentse ellenségeit. Bizonyos nemátalakító műtéteket ingyen is elvégeznek a görbe úton járó katonáknak, mindezt természetesen az adófizetők pénzéből – írja a V4NA.

MW

Amerikai katonák tisztelegnek a veteránok napi megemlékezésen

Forrás: Shutterstock

Fotó: Bumble Dee

Világszerte nagy tiszteletet övezi azokat a katonákat, akik hazájuknak szentelik az életüket. Nem véletlen, hogy ezeket az embereket kemény fából faragják: a kiképzések olyan nehezek, hogy az átlagpolgárok jelentős hányada nem tudná teljesíteni azokat. Eddig nem volt ez másképp az Egyesült Államokban sem. Az egykor világhírű, kemény kötésű harcosaikat azonban nevetségessé tette Joe Biden kormányzata és a genderlobbi.

Egy, a védelmi minisztérium által nemrég kiadott dokumentum ugyanis rávilágít arra, hogy a transznemű szolgálati tagoknak legfeljebb 300 nap felmentés jár a bevetések alól, ha valamilyen nemátalakítással kapcsolatos beavatkozást végeztetnek el.

Az időkeret függ attól, hogy milyen beavatkozásokról van szó és meddig tart a lábadozás. A feljegyzés azt is tartalmazza, hogy milyen egyéb kezelésekben és műtétekben részesülhetnek a transznemű katonák a Womack Army Medical Centerben(WAMC) – mindezeket az adófizetők költségén biztosítja a hadsereg. A WAMC az Egyesült Államok hadseregének egyik katonai kórháza, amely az észak-karolinai Fayetteville közelében, Fort Libertyben található. A létesítményt a Becsületrenddel kitüntetett Bryant H. Womackról nevezték el.

A dokumentum szerint 12 hónapos hormonterápia után a transznemű katonák kérhetnek sebészeti ellátást, például felsőtesten és alsótesten végzett műtétet, de ilyen beavatkozásokat már hormonterápia nélkül is megkaphatnak közpénzből. Ezek közül kivételt képeznek a feneket és a hangszálakat érintő műtétek. Így azok a transznemű, »kemény kötésű« katonák, akik átalakítanák az említett testrészeiket, kénytelenek saját költségen elvégeztetni a beavatkozást. Ugyanakkor öröm az ürömben, hogy a lézeres szőrtelenítés már az adófizetők által támogatott eljárás.

Az őrületnek azonban még koránt sincs vége ezen a ponton. A feljegyzés szerint 9-18 hónapig tarthat a nemi átmenet befejezése, ez idő alatt a szolgálatot teljesítők kivételt kérhetnek bizonyos szabályok és kötelezettségek alól.

A férfiak így női egyenruhákat hordhatnak (és fordítva) már azelőtt is, hogy megtörtént volna a nemváltás. Sminkelhetik magukat és használhatják a női lakrészeket, valamint mosdókat. Sőt, azok a férfi katonák, akik nőként szeretnének tovább szolgálni, mentesülnek a férfiaknak szánt erőnléti vizsgálatok alól, és helyettük a nőknek előírt szabályrendszernek kell megfelelniük.

Bár a transznemű katonáknak a pontos ütemtervekről egyeztetniük kell a feletteseikkel, azok nem akadályozhatják meg a szolgálatot teljesítők nemváltásához szükséges beavatkozásokat – vagyis, lényegében ez csak egy afféle tájékoztató a feletteseknek, hogy mikortól, és mennyi ideig nem lesz bevethető egy adott katona.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában